Ziua Comunei  Frâncești, sărbătorită sub semnul centenarului Marii Uniri

 Breaking News

Ziua Comunei  Frâncești, sărbătorită sub semnul centenarului Marii Uniri

Ziua Comunei  Frâncești, sărbătorită sub semnul centenarului Marii Uniri
octombrie 01
06:42 2018

 

Comuna Frâncești a îmbrăcat, duminică, 30 septembrie, straie de sărbătoare. Asta pentru că, în fiecare an, în ultima zi din luna septembrie, se sărbătorește „Ziua Comunei  Frânceşti”, iar localnicii s-au bucurat, până târziu, în noapte, de spectacolul care le-a fost dedicat.

Desfășurate, sub semnul centenarului Marii Uniri, manifestările organizate de Primăria și Consiliul Local de Ziua Comunei Frânceşti au început cu o  cu slujba de pomenire a înaintaşilor, a celor care au făcut Unirea  în anul 1918. Au fost evocate momentele cheie din istorie, eforturile înaintașilor pentru realizarea acestui ideal „Marea Unire”, iar primarul comunei Frâncești, Daniel Parschiv, le-a mulțumit tuturor pentru implicare în organizarea acestui eveniment: „Ne aflăm astăzi, aici, într-un moment de sărbătoare, și vreau să mulțumesc tuturor celor care sunt prezenţi, celor care s-au implicat, cetățenilor, invitaţilor, dar și Consiliului Local, pentru sprijinul acordat. Ziua Comunei  Frâncești o sărbătorim sub semnul centenarului Marii Uniri.  Dacă ar fi să enumerăm câteva idei de la centenarul Marii Uniri toţi  cei care simt româneşte sărbătoresc azi credinţa românilor care au făcut Unirea. Cu toată suflare românească trebuie să trăim într-un singur stat România. Eforturile susţinute ale românilor de-a lungul timpului de-a nu uita că sunt români, năzuinţa  de-a înfăptui Marea Unire avută de-a lungul secolelor indiferent de vicisitudinile istoriei, au făcut  ca Unirea să devină realitate.  Marea Unire de la 1918 înseamnă unirea Basarabiei  cu România, unirea Bucovinei cu România, unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Principalele evenimente care au marcat cei 100 de ani de la Marea Unire 1918,  merită să ne aducem aminte şi să-i cinstim pe înaintașii noştri,  pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române istorice”” a precizat primarul din Frânceşti, Daniel Parschiv.

Cu acest prilej, pe scena amenajată în zona târgului au rostit alocuţiuni,  reprezentanţi ai organismelor alese democratic la nivel local, judeţean şi parlamentari.

Preşedintele Organizaţiei PNL Vâlcea, Cristian Buican  le-a urat autorităților și locuitorilor „la mulți ani” de ziua comunei și i-a felicitat pentru realizările și implicarea lor în viața comunității.„”Cu acest prilej ţin să-l felicit pe primarul Daniel Paraschiv  pentru că nu am văzut în ultimii 30 de ani o dezvoltare  mai serioasă a localităţii decât ceea ce se întâmplă  în ultimii doi ani. A transformat Frânceştiul într-un şantier.  Nu cea promis în campania electorală, ci ceea ce trebuie făcut pentru oamenii din Frânceşti, Daniel Paraschiv  face  în fiecare zi şi sunt convins că până la sfârşitul acestui mandat o mare parte din nevoile cetăţenilor se vor transforma în realităţi” a ţinut să precizeze Preşedintele Organizaţiei PNL Vâlcea, Cristian Buican

Festivitate scurtă, spectacol lung.

În cadrul evenimentului a avut loc premierea cuplurilor de aur, şi s-au acordat diplome elevilor care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură. După toată această festivitate, la care au asistat bucuroşi sute de săteni, a început spectacolul. Pe scena amenajată în centrul localităţii, a avut loc un adevărat  regal al cântecelor populare olteneşti, atmosfera  fiind întreținută de îndrăgita interpretă Niculina Stoican, Costel David, Dorina Mete, Neta Soare, Ştefan Minulescu, Emilia Ghinea, Grupul Vocal „ Haiducii din Amărăşti”, Richy B Latino. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...