Bilanţul primarului Nicolae Sima, la doi ani de la preluarea mandatului

 Breaking News

Bilanţul primarului Nicolae Sima, la doi ani de la preluarea mandatului

Bilanţul primarului Nicolae Sima, la doi ani de la preluarea mandatului
octombrie 03
11:31 2018

Primarul comunei Sălătrucel se declară mulţumit de modul în care au decurs cei doi ani din acest mandat. Spune că imaginea localităţii se va schimbă în bine pentru oamenii locului, aşa cum se întâmplă, ca o constantă, de când frâiele administraţiei publice locale au fost preluate de noua echipă. Om de-al locului, legat afectiv de aceste meleaguri, cu o viziune aparte despre exerciţiul funcţiei de primar, Nicolae Sima afirmă că „problemele cetăţeanului dau agenda primarului”. La Sălătrucel se lucrează, continuă modernizarea drumurilor locale, se construiesc poduri, se întocmesc proiecte, se identifică fonduri, este un climat de normalitate în ceea ce priveşte punerea în aplicare a proiectelor asumate faţă de localnici. Proiectele sunt multe, aspiraţiile pe măsură, iar toate acestea au aceeaşi poziţie pe lista de priorităţi. Nicolae Sima poate fi aşezat uşor în categoria primarilor responsabili pe care îi are judeţul, pentru că rezultatele muncii sale sunt vizibile şi susţinute întocmai de oamenii locului, atunci când este nevoie: „Cei doi ani care au trecut din acest prim mandat sunt buni sub aspectul faptului că mi s-a aprobat finanţarea proiectelor extrem de importante pentru comunitate. Dacă mergem pe drumul pe care ne aflăm în prezent în privinţa investiţiilor vom putea vorbi, într-un timp scurt, de un pachet întreg de servicii utilitare oferite comunităţii, iar în acest sens perspectivele sunt îmbucurătoare”, ne-a declarat primarul.

 Proiecte importante pentru comunitate

 Pe lângă lucrările de interes public, Primăria Sălătrucel a are în derulare proiecte importante pentru comunitate. Anul trecut s-au executat ultimele lucrări la proiectul de asfaltare derulat prin fonduri guvernamentale, un proiect început din 2011, şi care îşi găseşte acum finalitatea. Totodată, administraţia locală condusă de primarul Nicolae Sima a derulat un proiect din bugetul local care prevedea modernizarea iluminatului public pentru întreaga localitate, unde au fost montate lămpi cu led. Cu bani de la Ministerul Dezvoltării vor începe lucrările în această toamnă pentru construirea unui pod peste pârâul Coisca. De asemenea, cu fonduri europene, în localitate va începe un amplu proiect care cuprinde construirea unui alt pod şi asfaltarea a şase drumuri săteşti: „Construirea podului peste pârâul Coisca este o investiţie extrem de importantă, fiindcă nimeni nu a fost în stare să construiască acest pod, timp de 30 de ani. Este o lucrare mare, podul are o lungime de 122 de metri, cu două benzi de circulaţie, iar pe ambele părţi este prevăzut cu trotuare. Acest pod nu a existat niciodată, face legătura între satul Sălătrucel şi zona peste pârâul Coisca, unde sunt peste 80 de familii, care, în prezent ocolesc sau trec peste podeţe de picior, făcute de comunitate. Construirea podului este singurul proiect pentru care am obţinut aprobarea în vederea finanţării prin PNDL-2, dar sunt mulţumit. Cu bani europeni avem în derulare asfaltarea unor drumuri comunale, dar şi pentru construirea unui alt pod în localitate, în punctul Bănăţeni. În plus, prin Grupul de Acţiune Locală „Castra Traiană” vom achiziţiona un nou utilaj. Acestea sunt proiectele mari, pentru care am reuşit să atrag în localitate peste un milion de euro. Sunt lucruri normale, dar erau puncte sensibile de care oamenii au nevoie şi pentru care am muncit cu responsabilitate şi o vom face şi de acum înainte”, afirmă primarul.

 Sistem de iluminat public economic, la Sălătrucel

 Administraţia locală din Sălătrucel a realizat de la începutul anului o amplă investiţie la sistemul de iluminat public. În acest fel, toate lămpile vechi au fost înlocuite cu altele noi, pe leduri, al căror randament este net superior. Mai mult, iluminatul public funcţionează toată noaptea: „După doi ani de la preluarea funcţiei de primar putem vorbi despre lucruri importante realizate pentru localitatea Sălătrucel. Cine trece în aceste zile prin comuna Sălătrucel nu are cum să nu constate schimbările care au avut loc în ultimii ani. Aşa cum am promis cetăţenilor s-a rezolvat iluminatul public stradal pentru întreaga localitate prin becuri cu led pe sistem fotocelulă, cu fonduri alocate din bugetul local. În prezent, iluminatul public în comună este realizat în proporţie de 100%. S-au montat lămpi tip led de ultimă generaţie în toate satele, în acest fel făcându-se o economie substanţială la bugetul local privind plata facturilor de energie electrică. 17 lămpi consumă cât un bec de 500 vechi. Preconizăm că, înainte de a ieşi din termenul de garanţie, cheltuielile cu noile corpuri de iluminat să fie amortizate doar din economia făcută la plata facturilor de curent. Mai vorbim şi despre randamentul ledurilor. Lumina merge acum toată noaptea, comparativ cu perioada dinainte, când era un anumit program în care funcţionau becurile. Nici nu există termen de comparaţie”, a precizat primarul din Sălătrucel, Nicolae Sima.

 Achiziţie utilă pentru comunitate

 Primarul Nicolae Sima a făcut o achiziţie deosebit de necesară comunităţii. Cu bani din bugetul local a cumpărat un tractor. Utilajul nou-nouţ este folosit atât vara, la săpat rigole şi împrăştiat material pietros, cât si iarna, la deszăpezire: „În anul 2016 am achiziţionat acest tractor şi, având utilajul în curtea primăriei, ne-a ajutat foarte mult. Tractorul este folosit acum şi la deszăpezire, fiindcă este dotat cu lamă, cupă şi sărăriţă care se încarcă automat cu material antiderapant. Iarna nu cheltuim bani pentru deszăpezire închiriind utilaje, acţiunea făcându-se în regim propriu. Cu 6000 de lei rezolvăm problema deszăpezirii în toată localitatea”, a subliniat primarul Nicolae Sima. Prin GAL „ Castra Traiana”, administraţia locală va mai achiziţiona un nou utilaj: „În curând, parcul auto al primăriei va fi dotat cu un alt utilaj. Am făcut toate demersurile pentru a achiziţiona, prin Grupul de Acţiune Locală, un buldoexcavator, un utilaj care ne va ajuta mult. Acest utilaj este performant, are multe accesorii, care ne pot ajuta în realizarea multor lucrări gospodăreşti. În curând vom semna contractul de finanţare. Este prima achiziţie prin acest GAL”, a completat primarul comunei Sălătrucel.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...