Defilee spectaculoase în zona Măguri – Răcătău

 Breaking News

Defilee spectaculoase în zona Măguri – Răcătău

Defilee spectaculoase în zona Măguri – Răcătău
octombrie 05
21:21 2018

În zona comunei Măguri-Răcătău veţi putea admira peisaje impresionante, formate de apele curgătoare din zonă în pereţii de stâncă. În aria comunei Măguri Răcătău, între Gura Negruţei şi locul La Luncuţa, râul Someşul Rece formează un defileu adânc şi sălbatic, străbătut de un drum forestier, la capătul superior al acestuia aflându-se barajul Someşul Rece. Pe versanţii stâncoşi ai acestuia au fost amenajate scurte trasee de alpinism. O altă atracţie turistică a zonei este şi drumul pietruit din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, cunoscut sub numele de „Drumul lui Antonescu”, care face legătura dintre Măguri-Răcătău şi Valea Ierii. În apropierea Defileului Someşul rece se găseşte şi Defileul Răcătăului. Valea Răcătăului desparte comuna Măguri-Răcătău de comuna Mărişel, ineditul acestui loc constând în faptul că este unul dintre puţinele defilee rămase cu adevărat sălbatice în Munţii Apuseni, fără drum sau potecă. Defileul Răcătăului, numit şi „Tărâmul lui Zamolxe” are o spectaculozitate aparte, mai ales în zona inferioară, unde se pot vedea interesanţi pereţi de stâncă, grohotişuri şi vegetaţie luxuriantă. Tot în apropiere de Răcătău veţi descoperi şi Valea Someşului Rece, care porneşte din satul cu acelaşi nume şi ajunge până aproape de Răcătău. Administrativ aparţine de comunele Gilău şi Măguri-Răcătău. Zona atrage în principal prin lărgimea luncilor, întâlnind aici cătune locuite permanent. Principalele atracţii turistice ale Văii Someşului Rece sunt: staţiunea Beliş-Fântânele, situată pe malul lacului Beliş, la întâlnirea Munţilor Gilău cu Munţii Bihor, Lacul Tarniţa şi Lacul Gilău.

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

 

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...