Extinderea reţelei de gaze naturale la Păuşeşti-Măglaşi s-ar putea realiza printr-un program guvernamental

 Breaking News
  • No posts were found

Extinderea reţelei de gaze naturale la Păuşeşti-Măglaşi s-ar putea realiza printr-un program guvernamental

Extinderea reţelei de gaze naturale la Păuşeşti-Măglaşi s-ar putea realiza printr-un program guvernamental
octombrie 08
07:22 2018

La Păuşeşti-Măglaşi, solicitările din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte racordarea gospodăriilor la reţeaua de gaz metan sunt tot mai numeroase. În acest sens, administraţia locală condusă de primarul Alexandru Dediu a luat decizia întocmirii unui proiect pentru extinderea reţelei de gaz metan existentă. Se pare că alesul liberal a identificat şi o sursă de finanţare externă, pentru a nu fi nevoit să cheltuie bani din bugetul local: „În această perioadă vom lucra şi noi la documentaţia aferentă unui proiect de extindere a reţelei de gaze naturale pe raza localităţii noastre. Din câte am înţeles, începând cu anul viitor, va exista un PNDL-3 care finanţează exclusiv proiecte pentru introducerea şi extinderea reţelei de gaz metan, cu finanţare de 98% de la Guvern. Ne bucură acest lucru, pentru că noi avem nevoie de extinderi şi aşa nu vom mai folosi banii din bugetul local, pe care îi putem utiliza pentru alte investiţii. Din informaţiile noastre, o extindere de un kilometru de reţea de gaz ne-ar costa în jur de un miliard de lei vechi, o sumă enormă pentru bugetul unei localităţi. Avem cereri din partea cetăţenilor şi ne dorim să accesăm şi noi un astfel de proiect”, ne-a declarat primarul Alexandru Dediu. În prezent, la Păuşeşti-Măglaşi există o reţea de 18 kilometri de gaze naturale şi ar mai fi nevoie de extinderi pentru încă 20 de kilometri, pentru a cuprinde toată localitatea. Reţeaua de gaze naturale la Păuşeşti-Măglaşi a fost introdusă în 2008, tot printr-un program guvernamental, în baza unui proiect întocmit de primarul Alexandru Dediu.

 

Cristian Buican a lansat în dezbatere publică o propunere legislativă, în acest sens

 

Pentru a veni în sprijinul localităţilor vâlcene în vederea racordării la sistemul de gaz metan, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a lansat, de curând în dezbatere publică o propunere legislativă de completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în sensul de a introduce în rândul lucrărilor finanţabile prin intermediul acestui program şi realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale. Demersul parlamentarului liberal vâlcean este unul firesc, în contextul în care Parlamentul României a adoptat în acest an Legea 167/2018, de modificare a Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, prin care s-a reuşit mutarea concesiunii distribuţiei de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unităţile administrativ-teritoriale.

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...