Nouă proiecte majore, în primii doi ani de mandat ai primarului Ion Streinu, pentru Şirineasa

 Breaking News
Nouă proiecte majore, în primii doi ani de mandat ai primarului Ion Streinu, pentru Şirineasa
octombrie 13
16:24 2018

Primarul Ion-Bebe Streinu a tras linie după primii doi ani de mandat şi a numărat realizările pentru modernizarea localităţii Şirineasa. Din 2016 şi până în prezent, social-democratul a reuşit să obţină finanţare externă pentru nouă investiţii majore, care îşi vor găsi finalitatea, în următorii doi ani: „Fapte se văd puţine, pentru că aşa este când ai foarte multe de făcut şi nu prea găseşti nimic, atunci când vii în funcţie. Sunt cele nouă proiecte pe care le-am făcut, dintre care am reuşit să finalizăm asfaltarea pe DC 122 Şirineasa-Slăviteşti, un proiect în valoare de 5 miliarde de lei vechi, am modernizat iluminatul public. În prezent lucrăm la podul peste pârâul Luncavăţ, în valoare de 3,5 miliarde de lei vechi. Totodată, am intrat în linie dreaptă şi cu modernizarea şcolii, şi acolo vor începe lucrările de extindere, un proiect în valoare de 5 miliarde de lei vechi. Sunt aceste trei proiecte cu fonduri guvernamentale la care se lucrează în prezent. Cel mai mult mă deranjează faptul că suntem blocaţi cu reabilitarea căminului cultural, un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii. S-a schimbat directorul şi acum ni se cere din nou documentaţia actualizată. Nu se poate aşa ceva, să te omori câţiva ani cu documentaţii şi nici până acum să nu fie preluată clădirea. Din 2015 este aprobat proiectul, au trecut trei ani şi nu s-a rezolvat nimic. Ar trebui să ne spună clar dacă nu sunt bani, sau dacă nu sunt o prioritate căminele culturale, nu să fim duşi cu zăhărelul. Eu vreau să văd acum ce se va întâmpla, că noi suntem al zecelea proiect finanţat, şi ştiu că al optulea proiect a fost în lucru”, ne-a declarat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

 

Bani pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi

 

Nici localitatea Şirineasa nu a fost ocolită de viituri în această vară, iar Guvernul şi-a îndreptat atenţia către administraţia locală condusă de Ion Streinu. Cu o documentaţie bine pusă la punct, primăria Şirineasa a reuşit să obţină 520.000 lei pentru zonele cele mai afectate, respectiv pentru lucrări de punere în siguranţă a platformei de drum comunal DC 122, sat Şirineasa, pct Loturi, precum şi pentru reparaţii şi punere în siguranţă a DC 121, sat Aricioaia şi a podului existent peste pârâul Aricioaia: „DC 121 şi DC 122 au fost cele mai afectate drumuri de pe raza comunei noastre în urma ploilor căzute în lunile mai, iunie şi iulie. În urma demersurilor făcute ni s-au alocat sume pentru repararea acestui drum plus 520.000 lei pentru reparaţiile la torentul Harasa şi Aricioaia. Este pentru prima dată în ultimii 25 ani când primim bani pe calamitaţi şi asta pentru că m-am zbătut să îi obţin, am muncit împreună cu personalul din primărie şi oamenii din subordinea mea”, ne-a declarat primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu. (R.B.)

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« sept.   nov. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...