Primarii vâlceni aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată pentru luna noiembrie

 Breaking News
  • No posts were found

Primarii vâlceni aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată pentru luna noiembrie

Primarii vâlceni aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată pentru luna noiembrie
octombrie 13
16:18 2018

O nouă rectificare bugetară va avea loc undeva în luna noiembrie, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, adăugând că şi proiectul de buget pentru anul 2019 trebuie aprobat tot până în noiembrie: „Avem în calcul o nouă rectificare bugetară în noiembrie. Aşa am spus la început. A fost anunţată încă de la prima rectificare că planificăm în anul 2018 două rectificări bugetare, una în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam în octombrie cea mai două rectificare şi, la fel, automat s-a mutat în noiembrie”, a spus Teodorovici.

 

Prima rectificare bugetară, un mare fâs

 

Dacă prima rectificare bugetară din acest an, aprobată abia în luna septembrie s-a dovedit un mare fâs pentru majoritatea administraţiilor locale din judeţ, primarii vâlceni trag speranţe că cea de la sfârşitul anului, programată în noiembrie, să-i salveze în ceea ce priveşte plata salariilor, cheltuielile de funcţionare şi acoperirea arieratelor. Pentru judeţul Vâlcea, Ministerul Finanţelor a repartizat 33,6 milioane lei, 36 de localităţi vâlcene din cele 89 primind fabuloasa suma de „zero” lei. Cei mai mulţi bani s-au dus către municipiul Râmnicu-Vâlcea, aproape 12 milioane de lei. Sume importante au mai primit şi oraşul Berbeşti (1,2 milioane lei), localitatea Tomşani (1,2 milioane lei) sau Păuşeşti-Măglaşi (1 milion lei). Şi Consiliul Judeţean a fost vitregit de fonduri la rectificarea din septembrie, Ministerul Finanţelor alocând zero lei în dreptul instituţiei.

 

Buican îl somează pe şeful judeţului să ia atitudine

Sumele derizorii primate de UAT-urile din judeţ la prima rectificare bugetară, l-au determinat pe liderul opoziţiei din judeţul Vâlcea, liberalul Cristian Buican să-l someze pe preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu să întreprindă demersurile necesare pentru adoptarea unei noi rectificări bugetare în urma căreia toate administraţiile publice din judeţul Vâlcea să beneficieze de o finanţare corespunzătoare. Buican consideră că şeful judeţului ar trebui să insiste la ministrul Teodorovici şi să nu plece din biroul acestuia fără dovezi clare în vederea unei noi repartiţii de fonduri către primării.

Buican: „În 2018, Guvernul nu a asigurat o finanţare corespunzătoare administraţiilor publice locale”

 

Pe 8 octombrie 2018, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a depus o interpelare la Ministrul Finanţelor Publice privind faptul că în acest an, Guvernul nu a asigurat o finanţare corespunzătoare administraţiilor publice locale, în ciuda prevederilor Legii Bugetului de stat pe anul 2018 şi contrar multiplelor promisiuni guvernamentale privind asigurarea unei finanţări locale cel puţin la nivelul anului 2017.

„Văzând că stă cu mâinile în sân şi nu face nimic în privinţa dificultăţilor financiare ale unităţilor administraţiilor publice locale din judeţul nostru, am ales să îi solicit public domnului Constantin Rădulescu să se ducă de urgenţă la Guvern să rezolve această problemă. Eu am depus o interpelare în acest sens la Ministerul Finanţelor Publice, care cuprinde argumentele legale care dovedesc nerespectarea prevederilor legale a Legii bugetului de stat pe anul 2018 privind sistemul de echilibrare a bugetelor administraţiilor publice locale, de către domnul Teodorovici. Îl invit pe Rădulescu să preia această argumentaţie şi să se ducă la Guvern să asigure o finanţare corectă, legală, decentă a primăriilor. Sunt primării social democrate în judeţ care au primit la ultima rectificare sume derizorii. Sunt primării în judeţul Vâlcea care nu îşi pot finaliza proiectele din lipsă de bani. Sunt primării care nu pot asigura nici măcar bugetul de funcţionare. Este anormal să pui lacătul pe uşile unei primării, mai ales că prevederile legale spun foarte clar că trebuie asigurate sume de finanţare cel puţin la nivelul anului 2017, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Atâta timp cât la Guvern sunt cei de la PSD, Constantin Rădulescu are obligaţia să îi convingă de necesitatea unei finanţări decente a administraţiilor publice locale, în concordanţă cu prevederile legale asumate tot de ei. (…) Eu îmi fac datoria de parlamentar, punând pe masa Guvernului problemele reale ale cetăţenilor şi ale administraţiilor publice locale, dar sunt în opoziţie” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...