Primăria Lăpuşata va achiziţiona un buldoexcavator performant

 Breaking News

Primăria Lăpuşata va achiziţiona un buldoexcavator performant

Primăria Lăpuşata va achiziţiona un buldoexcavator performant
octombrie 18
06:26 2018

 

 

Localitatea Lăpuşata face parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Cerna Olteţ, în cadrul căreia sunt cuprinse încă 18 localităţi: oraşul Berbeşti, comunele: Cernişoara, Copăceni, Fârtăţeşti, Glăvile, Lădeşti, Livezi, Mateeşti, Pesceana, Popeşti, Roeşti, Roşiile, Stăneşti, Scundu, Sineşti, Tetoiu şi Zătreni, nici una dintre aceste localităţi nefăcând parte în perioada de programare 2007-2013 din nici un Grup de Acţiune Locală. Scopul asocierii localităţilor în cadrul GAL a vizat obţinerea sprijinului în accesarea fondurilor europene, în vederea derulării proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, cele 18 localităţi înscrise în GAL Cerna Olteţ vor atrage fonduri europene pentru primele proiecte. La Lăpuşata, primarul Nicolae Joiţa, cu fondurile alocate prin acest GAL va achiziţiona un buldoexcavator. Utilajul poate fi folosit la lucrări de reparaţii ale străzilor, ale drumurilor de hotar, pentru decolmatarea şanţurilor, dar şi pentru deszăpezire: „Acest GAL Cerna Olteţ este singura noastră posibilitate de absorbţie a fondurilor europene. Cu primii bani alocaţi vom achiziţiona un buldoexcavator. În prezent căutăm o variantă mai accesibilă, în vederea unui împrumut. Oferte avem de la o bănci, CEC, dar şi de la AFIR. Le vom analiza, pentru a vedea unde este dobânda mai mică. Am primit la această rectificare un miliard de lei vechi. Nu sunt bani mulţi, dar noi ne-am strâns cureaua şi putem funcţiona până la finele anului. Nu pot să înţeleg cum o primărie ajunge în pragul de a nu avea bani de salarii. Şi noi am făcut din bugetul local mici reparaţii şi am mai aranjat drumurile, diferenţa este că salariile angajaţilor din primăria noastră sunt acceptabile”, a precizat primarul din Lăpuşata.

În urma calamităţilor din vara acestui am, administraţia locală din Lăpuşata a primit 1,7 miliarde de lei pentru refacerea drumurilor: „În prezent se lucrează la refacerea drumurilor. S-au făcut şanţurile din nou, s-a băgat autogrederul, pentru că ploile au făcut una cu pământul drumurile din Şerbăneşti, Broşteni şi Scoruşu”, a mai spus primarul.

 

Claudia Şchiopu

 

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...