În noua Lege a Pensiilor, PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi cu doi ani mai devreme la pensie

 Breaking News

În noua Lege a Pensiilor, PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi cu doi ani mai devreme la pensie

În noua Lege a Pensiilor, PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi cu doi ani mai devreme la pensie
octombrie 27
07:21 2018
  • „Legea Neaţă” nu se mai regăseşte în noul Proiect de lege privind sistemul public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE. Cristian Buican a depus un amendament pentru a se păstra această prevedere

 

Pe 23 octombrie 2018, deputatul Cristian Buican, a depus la Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului, un amendament la Proiectul de lege privind sistemul public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE, în sensul de a introduce în noua lege prevederea prin care cetăţenii care au locuit 30 de ani în oraşe, în zonele afectate de poluarea remanentă, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea specifică unei pensii anticipate. Acest demers al parlamentarului liberal vâlcean vine în urma faptului că în noul proiect de lege nu se mai regăseşte acest drept al peste 500.000 de cetăţeni români ce au locuit zeci de ani în zone afectate de poluare. Preşedintele PNL Vâlcea, îşi exprimă speranţa că şi parlamentarii puterii vor înţelege necesitatea păstrării acestei prevederi în noua Lege a pensiilor şi se vor ralia demersului său. Deputatul Cristian Buican consideră că Parlamentul are obligaţia de a lua măsurile legislative necesare în vederea păstrării dreptului acestor persoane şi de a repara astfel, greşeala sau reaua intenţie a guvernanţilor de la PSD-ALDE.

În susţinerea amendamentului depus la Senat, parlamentarul Cristian Buican a subliniat faptul că prevederea prin care locuitorii din zonele afectate de poluare remanentă beneficiază de pensionare anticipată, cu 2 ani, fără penalizare, reprezintă o reparaţie morală a statului român faţă de acei cetăţeni care au trăit o perioadă îndelungată de timp în zone afectate de poluare şi care le-a afectat sănătatea iremediabil. Deputatul Cristian Buican consideră că este obligatorie păstrarea acestei prevederi în noua Lege a pensiilor şi datorită deciziilor succesive ale Curţii Constituţionale în materie de pensii, potrivit cărora un drept câştigat nu mai poate fi revocat.

 

„Aşa cum am promis, de îndată ce Proiectul de lege privind sistemul  public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE a ajuns la Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, am depus amendamentul conform căruia dreptul celor peste 500.000 de români ce au trăit 30 de ani în zone afectate de poluare remanentă de a ieşi la pensie anticipat cu 2 ani, fără penalizare, să se păstreze. Este un demers normal, firesc şi îmi exprim pe această cale speranţa că măcar reprezentanţii puterii din judeţele în care locuitorii beneficiază de acest drept să susţină acest amendament. Dacă toţi parlamentarii din aceste judeţe vor susţine acest demers, sunt convins că această prevedere se va regăsi în continuare în legislaţie. Îmi iau angajamentul faţă de râmniceni că îi voi ţine la curent în privinţa evoluţiilor asupra acestui subiect” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...