În noua Lege a Pensiilor, PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi cu doi ani mai devreme la pensie

 Breaking News
În noua Lege a Pensiilor, PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi cu doi ani mai devreme la pensie
octombrie 27
07:21 2018
  • „Legea Neaţă” nu se mai regăseşte în noul Proiect de lege privind sistemul public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE. Cristian Buican a depus un amendament pentru a se păstra această prevedere

 

Pe 23 octombrie 2018, deputatul Cristian Buican, a depus la Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului, un amendament la Proiectul de lege privind sistemul public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE, în sensul de a introduce în noua lege prevederea prin care cetăţenii care au locuit 30 de ani în oraşe, în zonele afectate de poluarea remanentă, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea specifică unei pensii anticipate. Acest demers al parlamentarului liberal vâlcean vine în urma faptului că în noul proiect de lege nu se mai regăseşte acest drept al peste 500.000 de cetăţeni români ce au locuit zeci de ani în zone afectate de poluare. Preşedintele PNL Vâlcea, îşi exprimă speranţa că şi parlamentarii puterii vor înţelege necesitatea păstrării acestei prevederi în noua Lege a pensiilor şi se vor ralia demersului său. Deputatul Cristian Buican consideră că Parlamentul are obligaţia de a lua măsurile legislative necesare în vederea păstrării dreptului acestor persoane şi de a repara astfel, greşeala sau reaua intenţie a guvernanţilor de la PSD-ALDE.

În susţinerea amendamentului depus la Senat, parlamentarul Cristian Buican a subliniat faptul că prevederea prin care locuitorii din zonele afectate de poluare remanentă beneficiază de pensionare anticipată, cu 2 ani, fără penalizare, reprezintă o reparaţie morală a statului român faţă de acei cetăţeni care au trăit o perioadă îndelungată de timp în zone afectate de poluare şi care le-a afectat sănătatea iremediabil. Deputatul Cristian Buican consideră că este obligatorie păstrarea acestei prevederi în noua Lege a pensiilor şi datorită deciziilor succesive ale Curţii Constituţionale în materie de pensii, potrivit cărora un drept câştigat nu mai poate fi revocat.

 

„Aşa cum am promis, de îndată ce Proiectul de lege privind sistemul  public de pensii iniţiat de Guvernul PSD-ALDE a ajuns la Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, am depus amendamentul conform căruia dreptul celor peste 500.000 de români ce au trăit 30 de ani în zone afectate de poluare remanentă de a ieşi la pensie anticipat cu 2 ani, fără penalizare, să se păstreze. Este un demers normal, firesc şi îmi exprim pe această cale speranţa că măcar reprezentanţii puterii din judeţele în care locuitorii beneficiază de acest drept să susţină acest amendament. Dacă toţi parlamentarii din aceste judeţe vor susţine acest demers, sunt convins că această prevedere se va regăsi în continuare în legislaţie. Îmi iau angajamentul faţă de râmniceni că îi voi ţine la curent în privinţa evoluţiilor asupra acestui subiect” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« sept.   nov. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...