La prima cădere consistentă de zăpadă, domeniul schiabil de la Voineasa se va deschide

 Breaking News
La prima cădere consistentă de zăpadă, domeniul schiabil de la Voineasa se va deschide
octombrie 28
18:57 2018

Domeniul Schiabil Transalpina Schi Resort se va deschide la prima cădere de zăpadă, în sezonul 2018-2019, dă asigurări primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu. Pârtia de schi va fi administrată şi în acest an de firma constructoare, Acomin Deva, societate care şi-a câştigat în instanţă sechestrul în schimbul lucrărilor nedecontate de stat: „S-au purtat discuţii cu administratorul sechestru, Acomin Deva, ca în momentul în care stratul de zăpadă permite, să dea drumul domeniul schiabil. Până atunci, se vor finaliza lucrările şi la parcarea supraterană, cea terană este deja finalizată, în concluzie nu vor fi probleme cu deschiderea pârtiei de schi, iarna aceasta, la Voineasa”, a anunţat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Finalizarea pârtiei de schi, pe ultima sută de metri

Totodată, veştile sunt îmbucurătoare şi în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor la domeniul schiabil. Potrivit spuselor primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, pârtia de schi ar putea fi finalizată, după 8 ani de la începerea lucrărilor, chiar în acest an. Pe 9 iulie 2018, administraţia locală a semnat ultimul contract de finanţare cu Ministerul Turismului pentru suma de 58 de miliarde de lei vechi, sumă necesară pentru finalizarea investiţiei. Cu banii în cont, de aici şi până la finalizarea investiţiei depinde doar de firma constructoare, Acomin Deva, cât de repede va finaliza lucrările rămase de executat: „În prezent se lucrează la parcarea supraterană, se lucrează în continuare la instalaţiile electrice, instalaţiile de incendiu, dar cea mai importantă este turnarea betoanelor care, din păcate, durează. Avem banii pentru finalizarea investiţiei, prin ordinul de ministru care a fost dat în luna mai şi în baza contractului de finanţare care s-a semnat pe 9 iulie 2018. Lucrările sunt în grafic, însă trebuie urgentate, pentru că am auzit că la rectificarea bugetară recentă s-a redus bugetul Ministerului Turismului cu 27% şi nu aş vrea să fim în pericolul să nu mai existe bani pentru investiţii. Contractul nostru a fost semnat pe suma de 58 de miliarde de lei vechi, bani necesari pentru finalizarea investiţiei”, ne-a declarat primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. Administraţia locală a fost însă acţionată în instanţă de firma constructoare şi trebuie să mai achite aproape 4 miliarde de lei vechi, pentru lucrări realizate, dar nedecontate, bani pe care speră să îi primească de la Guvern, la următoarea rectificare bugetară. Anul trecut, domeniul schiabil de la Voineasa s-a deschis abia în luna februarie, după o licitaţie eşuată a administrării domeniului schiabil, dar şi multe discuţii şi amânări intre administraţia locală şi aceeaşi firmă constructoare din Hunedoara, Acomin.

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« sept.   nov. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...