Şcoala veche de la Vaideeni va fi restaurată în stil brâncovenesc

 Breaking News

Şcoala veche de la Vaideeni va fi restaurată în stil brâncovenesc

Şcoala veche de la Vaideeni va fi restaurată în stil brâncovenesc
octombrie 28
18:51 2018

Administraţia locală din Vaideeni are în derulare mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în plin proces de implementare. Este vorba despre proiectul „HOPE Vaideeni”, un proiect pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, modernizarea Căminului Cultural de la Vaideeni, dar şi restaurarea şi dotarea Şcolii vechi din centrul comunei, un proiect în valoare de 500.000 de euro. Clădirea şcolii vechi este veche de peste 100 de ani, realizată în stil brâncovenesc. În prezent, şcoala nu este funcţională, aflându-se în conservare. Obiectivele proiectului sunt transformarea clădirii într-un spaţiu propice, la standarde moderne, pentru găzduirea unei biblioteci cu sală de lectură şi a unui spaţiu de expunere pentru obiecte tradiţionale. Proiectantul şi constructorul vor avea obligaţia respectării arhitecturii originale a clădirii, în stil brâncovenesc. Aflată în procedura de licitaţie, lucrarea ar putea începe în primăvara anului viitor. Pe lângă cele trei proiecte derulate prin fonduri europene, primarul Daniel Băluţă mai are în procedura de licitaţie cele cinci proiecte prin PNDL-2: „Avem investiţii importante, în valoare de aproximativ 160 de miliarde de lei vechi, bani veniţi de la Guvern Este vorba despre cele cinci contracte prin PNDL-2, care au fost toate semnate încă din luna decembrie a anului trecut. Pe lângă proiectele prin PNDL-2 mai avem modernizarea şcolii vechi, un proiect iniţiat pe măsura 7.2, care este în procedură de licitaţie şi mai avem pe calamitaţi, în urma inundaţiilor din 2014, un proiect de amenajare de gabioane. Pentru acest proiect a fost reluată licitaţia. Mai avem încă două investiţii pe care le vom scoate la licitaţie, un drum finanţat încă din decembrie 2016, dar a durat destul de mult până s-au făcut expertizele şi proiectările. Şi mai există un proiect aprobat, la care am primit şi vizita în teren. Este vorba despre modernizarea Căminului Cultural de la Vaideeni, lucrare care se va realiza cu fonduri europene. Totodată, prin GAL Horezu am reuşit achiziţionarea unui utilaj”, ne-a declarat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...