Muzee pe care copiii dumneavoastră nu le vor putea uita

 Breaking News

Muzee pe care copiii dumneavoastră nu le vor putea uita

Muzee pe care copiii dumneavoastră nu le vor putea uita
octombrie 29
18:14 2018

La Cluj există mai multe muzee pe care copiii dumneavoastră nu le vor uita prea uşor, după ce le vor vizita.

Unul dintre cele mai interesante este Muzeul de Mineralogie, situat în strada Mihail Kogălniceanu nr. 1 din Cluj-Napoca, şi care deţine aproximativ 16.500 de exponate, grupate în mai multe colecţii. Colecţia de geme cuprinde aproximativ 230 de pietre preţioase şi fine, majoritatea faţetate, şi reprezintă una dintre atracţiile muzeului. Pietrele rare sunt expuse şi astăzi în vitrina originală a muzeului, din secolul al XIX-lea. Una dintre colecţiile de rarităţi o reprezintă colecţia de meteoriţi, singura colecţie de acest fel din România, care întruneşte peste 200 de exponate din întreaga lume, reprezentând meteoriţi căzuţi pe toate cele 5 continente. Expoziţia de minerale descoperite pentru prima dată în România cuprinde 18 specii de minerale. Ele reprezintă rarităţi de minerale, cum ar fi: telur, silvanit, andorit, telurit, etc.

Un alt punct de interes pentru cei mici este Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie care se găseşte tot în clădirea centrală a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi deţine peste 50.000 de modele de obiecte, structurate în colecţii tematice. Colecţia de tipuri este cea mai valoroasă colecţie, şi cuprinde peste 200 de specii de plante şi animale fosile, dintre care 118 sunt incluse în Patrimoniul Naţional.

Sunt expuse în ordine cronologică plante fosile, animale nevertebrate şi vertebrate provenind din ţară şi din străinătate. De asemenea sunt expuse fragmente de ferigi uriaşe carbonifere, precum şi trunchiul silicifiat policrom din vestita pădure jurasică din Arizona. Pentru vizitarea muzeului este necesară programarea în avans, dar intrarea este liberă.
Muzeul Zoologic, înfiinţat în 1859, care aparţine tot Universităţii „Babeş-Bolyai” este şi el o atracţie importantă în Cluj Napoca. Numără în prezent peste 300.000 de piese şi se află la parterul Facultăţii de Biologie şi Geologie. Planul după care a fost construită această clădire este identic cu cel al Institutului de Zoologie din Napoli. În cadrul expoziţiei de bază sunt expuse şi animale care reprezintă rarităţi sau specii dispărute, ca de exemplu: vulturul-bărbos şi vulturul pleşuv, ambele specii dispărute definitiv din fauna ţării noastre, ornitorincul şi echidna din Australia.

Nu în ultimul rând, copiii vor fi încântaţi să vadă exponatele de la Muzeul Vivariu, situat pe strada Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie din Cluj Napoca.

Muzeul a fost construit între anii 1998-2001 din fondurile Universităţii „Babeş-Bolyai” şi este, de fapt, o grădină zoologică în miniatură, cu locuri special amenajate pentru creşterea în mediul natural a unor animale de talie mică. Expoziţia permanentă cuprinde în jur de 60 de specii de reptile, peşti, micromamifere şi păsări precum Vipera pufăitoare, Boa curcubeu, Gekko leopard, Varanul de Nil, Chinchila, Ţestoasă dobrogeană, Cameleon, Salamandra, etc.

Foto: Muzeul de Mineralogie

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...