SC Boromir Ind SRL şi-a majorat anul trecut încasările, până la suma de 57,8 milioane de euro  

 Breaking News

SC Boromir Ind SRL şi-a majorat anul trecut încasările, până la suma de 57,8 milioane de euro  

SC Boromir Ind SRL şi-a majorat anul trecut încasările, până la suma de 57,8 milioane de euro   
octombrie 29
07:31 2018

 

În conformitate cu datele furnizate de Ministerul Finanţelor Publice, societatea Boromir Ind SRL Râmnicu Vâlcea a înregistrat anul trecut o majorare a încasărilor, dar a avut şi o reducere a profitului, comparativ cu situaţia din 2016. Anul trecut, SC Boromir Ind SRL a realizat o cifră de afaceri de circa 255 milioane de lei, venituri totale de 266 de milioane de lei (57,8 milioane de euro), în timp ce profitul era de peste 8,7 milioane de lei (1,9 milioane de euro). Cu 732 de salariaţi, SC Boromir Ind SRL avea la 31 decembrie 2017 un capital social de 710.000 de lei, datorii totale de circa 147 de milioane de lei şi tipul de activitate era „Fabricarea produselor de morărit”. Spre comparaţie, în 2016, SC Boromir Ind SRL a avut afaceri de circa 231 de milioane de lei, venituri totale de 240 de milioane de lei, profitul era de peste 11,7 milioane de lei, iar datoriile totale erau de circa 127 de milioane de lei. Structura acţionariatului la SC Boromir Ind SRL este următoarea: Constantin Boromiz – 36%, Mircea Ureche – 34%, George Frîntu – 16%, Gheorghe Boromiz – 11%, Mariana Boromiz – 3%. Pe parcursul a 24 de ani, SC Boromir Ind SRL s-a dezvoltat într-un ritm dinamic, pentru ca în prezent să ajungă să controleze 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din România, cu o capacitate de măcinare de 1500 de tone/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare din Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu. SC Boromir Ind SRL dispune de o reţea de magazine specializate „Boromir Pan Cafe”, acestea constituind un proiect lansat în aprilie 2008, bazat pe rebrenduirea tradiţionalelor brutării Boromir existente în Râmnicu Vâlcea încă din anul 1996. Pe lângă acestea, SC Boromir Ind SRL mai deţine trei benzinării în Râmnicu Vâlcea şi fabrica de cherestea Hardwood. Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificaţie cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării, care acoperă 10% din afaceri. În 2012, SC Boromir Ind SRL a contractat un credit de la ING Bank de 35 de milioane de euro, banii fiind destinaţi emiterii de scrisori de garanţie pentru participarea în cadrul programului de furnizare de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din companie. Pentru acest lucru era nevoie şi de investiţii, prin urmare SC Boromir Ind SRL a efectuat investiţii de peste 3 milioane de euro pentru extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, respectiv pentru cumpărarea unei linii de produse de panificaţie. Grupul Boromir are o cotă de 14% pe piaţa internă de morărit şi panificaţie, conform estimărilor companiei.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...