Vă invităm să vizitaţi rezervaţia naturală geologică „Cariera Corabia”

 Breaking News

Vă invităm să vizitaţi rezervaţia naturală geologică „Cariera Corabia”

Vă invităm să vizitaţi rezervaţia naturală geologică „Cariera Corabia”
octombrie 29
18:11 2018

Este situată în partea sud-estică a satului Someşul Rece din comuna Gilău. Accesul la această arie protejată nu este deloc greu, fiind la îndemâna oricui, chiar şi a celor mai puţin experimentaţi în drumeţii. Pentru a ajunge aici este nevoie să urmaţi şoseaua care leagă comuna Gilău de Cabana Someşu Rece, iar de la cabană trebuie să urmaţi traseul marcat cu o cruce roşie care duce prin Valea Bârlogu, apoi prin punctele Păltinei, Mâţeşti, Plopi, Cetatea Lita şi, în final, la Cabana Muntele Filii. Traseul turistic durează în jur de 15-20 de minute, iar la capătul excursiei veţi descoperi Rezervaţia naturală geologică „Cariera Corabia”. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi este amplasată pe Dealul Corabia, pe versantul din vest, numele provine de la forma destul de bizară pe care o are. Cariera a fost declarată şi monument natural, iar existenţa ei este legată de zona împădurită a Dealului Corabia, unde se află o carieră de piatră. Aceasta a fost folosită pentru construcţia barajului Talieni, din cadrul hidrocentralei Someşul Rece. Decopertarea versantului şi  fenomenele de eroziune care au urmat au condus la dezvăluirea unei structuri geologice deosebit de interesante, care se desfăşoară pe verticală. În această zonă întâlnim roci metamorfice (gnaisuri, şisturi cristaline) aflate în diferite stadii de metamorfozare.

 

 

 

CITIŢI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBIECTIVELE ŞI EVENIMENTELE TURISTICE DIN JUDEŢUL CLUJ VIZITÂND SITEUL WWW.CLUJTOURISM.RO SAU PAGINA FACEBOOK CLUJ TOURISM .

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...