Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti ar putea fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului

 Breaking News

Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti ar putea fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului

Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti ar putea fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului
noiembrie 02
19:51 2018

După mai bine de şase ani de la demararea lucrărilor, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, Mirajul Oltului, din staţiunea Călimăneşti, se apropie de final. Termenul iniţial de finalizare, respectiv luna iulie 2018, dat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a fost depăşit, însă şansele sunt mari ca inaugurarea obiectivului să fie făcută până la sfârşitul anului. Potrivit spuselor şefului judeţului, se lucrează la ultimele retuşuri: „Mirajul Oltului, un proiect pe care l-am preluat într-o situaţie foarte complicată, de care s-a tras foarte mult timp, iată că suntem la ultimele retuşuri. Am discutat cu constructorul, cu cei care s-au implicat direct în acest proiect şi ne propunem, ca în următoarea perioadă să avem recepţia finală la acest obiectiv. Zilele trecute, am verificat personal modul cum funcţionează tot ceea ce înseamnă acest ansamblu, cu pompe, cu apa, cu bazinele care sunt în această investiţie, de asemenea şi partea de topogane. Mai sunt mici retuşuri de făcut, vom notifica constructorul pe toate aceste mici chestiuni care trebuie rezolvate până la momentul în care vom face predarea şi încheierea lucrărilor. Totodată, suntem atenţi şi am verificat personal partea de interior pentru că la Mirajul Oltului activitatea specifica se poate desfăşura şi iarna pentru că avem o piscină acoperită. Suntem la ultimele retuşuri pentru că acest obiectiv să funcţioneze la capacitatea să şi, de ce nu, să aducă bucurie celor care aleg să viziteze Călimăneştiul, în judeţul Vâlcea, în această investiţie numită Mirajul Oltului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Constantin Rădulescu.

 

Istoria unui proiect controversat, care a îndatorat Consiliul Judeţean Vâlcea pe 20 de ani

 

În perioada în care la conducerea Consiliului Judeţean se afla regretatul Ion Cîlea, iar la Primăria Călimăneşti colegul de partid, Ilie Amuzan a luat naştere ideea înfiinţării unui parc de agrement numit „Mirajul Oltului”. Proiectul avea să devină cea mai importantă investiţie turistică din judeţ, realizată cu fonduri europene. Astfel, în decembrie 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 8 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Timpul a trecut, iar lucrările realizate de firma constructoare, Protectchim nu au fost tocmai mulţumitoare. Au urmat acte adiţionale în vederea prelungirii contractului de execuţie, ameninţări de reziliere a contractului cu firma respectivă, totul în ideea realizării unei investiţii calitative şi benefice pentru întregul judeţ. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, în special de faptul că piscinele construite în cadrul proiectului au fost gândite cu apă dulce (şi nu cu apă termală), primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu şi-a luat mâna de pe acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directă subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care şi-a asumat nu numai alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat. Pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei, perioada de rambursare a sumei respective fiind de până la 20 de ani.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...