Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti ar putea fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului

 Breaking News
Cel mai mare proiect turistic din Călimăneşti ar putea fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului
noiembrie 02
19:51 2018

După mai bine de şase ani de la demararea lucrărilor, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, Mirajul Oltului, din staţiunea Călimăneşti, se apropie de final. Termenul iniţial de finalizare, respectiv luna iulie 2018, dat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a fost depăşit, însă şansele sunt mari ca inaugurarea obiectivului să fie făcută până la sfârşitul anului. Potrivit spuselor şefului judeţului, se lucrează la ultimele retuşuri: „Mirajul Oltului, un proiect pe care l-am preluat într-o situaţie foarte complicată, de care s-a tras foarte mult timp, iată că suntem la ultimele retuşuri. Am discutat cu constructorul, cu cei care s-au implicat direct în acest proiect şi ne propunem, ca în următoarea perioadă să avem recepţia finală la acest obiectiv. Zilele trecute, am verificat personal modul cum funcţionează tot ceea ce înseamnă acest ansamblu, cu pompe, cu apa, cu bazinele care sunt în această investiţie, de asemenea şi partea de topogane. Mai sunt mici retuşuri de făcut, vom notifica constructorul pe toate aceste mici chestiuni care trebuie rezolvate până la momentul în care vom face predarea şi încheierea lucrărilor. Totodată, suntem atenţi şi am verificat personal partea de interior pentru că la Mirajul Oltului activitatea specifica se poate desfăşura şi iarna pentru că avem o piscină acoperită. Suntem la ultimele retuşuri pentru că acest obiectiv să funcţioneze la capacitatea să şi, de ce nu, să aducă bucurie celor care aleg să viziteze Călimăneştiul, în judeţul Vâlcea, în această investiţie numită Mirajul Oltului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Constantin Rădulescu.

 

Istoria unui proiect controversat, care a îndatorat Consiliul Judeţean Vâlcea pe 20 de ani

 

În perioada în care la conducerea Consiliului Judeţean se afla regretatul Ion Cîlea, iar la Primăria Călimăneşti colegul de partid, Ilie Amuzan a luat naştere ideea înfiinţării unui parc de agrement numit „Mirajul Oltului”. Proiectul avea să devină cea mai importantă investiţie turistică din judeţ, realizată cu fonduri europene. Astfel, în decembrie 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 8 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Timpul a trecut, iar lucrările realizate de firma constructoare, Protectchim nu au fost tocmai mulţumitoare. Au urmat acte adiţionale în vederea prelungirii contractului de execuţie, ameninţări de reziliere a contractului cu firma respectivă, totul în ideea realizării unei investiţii calitative şi benefice pentru întregul judeţ. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, în special de faptul că piscinele construite în cadrul proiectului au fost gândite cu apă dulce (şi nu cu apă termală), primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu şi-a luat mâna de pe acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directă subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care şi-a asumat nu numai alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat. Pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei, perioada de rambursare a sumei respective fiind de până la 20 de ani.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...