Dinu Constantinescu contracarează, printr-un raport detaliat, iniţiativa liberalilor de a forma o comisie de anchetă la CET Govora

 Breaking News
Dinu Constantinescu contracarează, printr-un raport detaliat, iniţiativa liberalilor de a forma o comisie de anchetă la CET Govora
noiembrie 02
12:23 2018

Administratorul special Dinu Constantinescu dă asigurări că CET Govora va furniza fără probleme agentul termic, în această iarnă

 

La solicitarea consilierilor judeţeni liberali, administratorul special de la CET Govora, Dinu Constantinescu a fost prezent în şedinţa Consiliului Judeţean din 31 octombrie şi a prezentat situaţia actuală în care se află societatea subordonată Consiliului Judeţean. Avocatul i-a liniştit pe consilieri cu privire la posibilitatea ca stocul de cărbune să nu fie suficient pentru a trece de sezonul rece. Potrivit raportului detaliat în şedinţa Consiliului Judeţean, CET Govora are în prezent un stoc de 209 mii tone cărbune, o exploatare bună a carierelor Berbeşti-Alunu, dar şi faptul că societatea a reuşit să recupereze cea mai mare parte a datoriilor de la furnizorii de pe platforma chimică: „Am primit cu plăcere solicitarea dvs referitor la trei subiecte importante cu privire la CET Govora. O să le iau punctual, în ceea ce priveşte stocul de cărbune în acest moment, vreau să vă spun că pentru prima oară, de când am venit eu, CET Govora are cel mai mare stoc de cărbune, fiind de 209.000 tone în curtea unităţii, stoc pe care ne bazăm. Producţia CET la nivel de Berbeşti este un satisfăcătoare dar nu suficientă în momentul de faţă, acoperim întregul necesar până la primăvară şi nu ar trebui să existe niciun fel de sincopă în producţie, cu un singur amendament, ca în perioada de vară, în care CET Govora ar trebui să aibă cele mai bune producţii într-o perioadă de 90 de zile perioada de vară, am avut 78 de zile de ploaie şi alunecări de teren, fapt ce a făcut imposibil de exploatat cariera Pângă, carieră care în prezent este oprită, dar care este suplinită cu succes de celelalte două exploatări. Avem stocuri, nu o să fie frig la iarnă. În ceea ce priveşte depozitul de cenuşă, o problemă mai veche a CET Govora, este pe cale de a fi rezolvată (…) Un alt aspect pe care vreau să-l precizez este că, pentru prima oară, nu există debitori ai societăţii în ceea ce priveşte valorile mari pe care le avem de recuperat şi prin demersurile administratorului judiciar s-au recuperat sume importante de la Oltchim, de la debitorii noştri importanţi şi de la care nu existau mari speranţe de recuperare”, a detaliat administratorul special al CET Govora, Dinu Constantinescu. În completare, preşedintele CJ, Constantin Rădulescu a precizat că „Suntem în grafic cu contractul prin care investim 17 milioane de euro în reţeaua primară şi secundară de la nivelul municipiului Rm. Vâlcea”, având, în acest sens, mai multe întâlniri cu toţi factorii implicaţi în implementarea acestui proiect.

O comisie liberală va ancheta situaţia la CET Govora

 Prezentarea raportului de activitate de către administratorul special al CET Govora în şedinţa Consiliului Judeţean vine ca un răspuns la iniţiativa şefului liberalilor vâlceni, Cristian Buican de a organiza o comisie formată din patru consilieri județeni liberali– Gheorghe Păsat, Aurel Simion, Victor Stănculescu și Gabriel Tomescu să facă o anchetă la CET Govora, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Printre altele, Cristian Buican acuză conducerea societăţii de management dezastruos, publicarea de informaţii eronate privind activitatea societăţii şi ingerinţe politice din partea PSD. După raportul prezentat de avocatul Dinu Constantinescu, prin care la CET Govora curge numai „lapte şi miere”, aşteptam cu nerăbdare şi raportul comisiei liberale, pentru a pune în balanţă şi a informa, cât mai corect, opinia publică, cu privire la situaţia în care se află în prezent societatea subordonată Consiliului Judeţean, CET Govora.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...