Primarii aşteaptă fonduri pe calamităţi. Infrastructura rutieră din judeţ, la pământ

 Breaking News
Primarii aşteaptă fonduri pe calamităţi. Infrastructura rutieră din judeţ, la pământ
noiembrie 02
17:00 2018
  • La Stoeneşti, toate drumurile au fost distruse în urma ploilor

 

Peste jumătate dintre localităţile vâlcene au fost afectate de ploile abundente din această vară. Potrivit ultimei liste aprobate de Instituţia Prefectului şi raportate către Guvern, 47 de localităţi vâlcene aşteptau fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere în valoare de 65.258.000 lei. Însă, socoteală de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg şi Guvernul a alocat fonduri doar pentru refacerea drumurilor comunale şi a podeţelor. Astfel că, lista a fost „cernută” şi de exemplu, localitatea Stoeneşti, care era prinsă cu refacerea a trei obiective, respectiv drumurile de interes local Gruieri (Sărata 1,7 km), Stoeneşti (La Biserica 1,8 km) şi Dobriceni (Marineşti 0,9 km) în valoare totală de 12 miliarde lei vechi, nu a mai primit niciun leu. Supărarea primarului Gheorghe Dumbravă este cu atât mai mare cu cât bugetul local nu permite investiţii de o asemenea anvergură. Acum, alesul local din Stoeneşti aşteaptă o minune şi speră să primească, la o nouă alocare de fonduri, bani pentru refacerea drumurilor: „Noi am depus documentaţii pentru opt obiective, însă trei dintre ele erau cele mai afectate. Totalul se ridică la 12 miliarde de lei vechi, pentru cele trei obiective. Toate drumurile sunt distruse, noi am mai nivelat acolo unde s-a putut, dar este nevoie de mai mult decât atât. Avem situaţii unde apa a mâncat din drum, astfel încât rigolele au rămas deasupra. Există zone unde trebuie să facem încărcături de 40-50 de metri ca să revenim la forma iniţială. Nu am primit nici un răspuns de la Prefectură. Noi am făcut toate demersurile, necesităţile sunt mari, dar estimările se duc la peste 40 de miliarde de lei vechi. Iniţial am fost prins cu 12 miliarde pentru cele trei obiective, dar, când s-a tras linie şi au venit fondurile nu am mai fost pe listă cu nici un obiectiv. Vom vedea ce se va întâmpla, poate totuşi Guvernul îşi va îndrepta atenţia şi către localitatea noastră cu ceva fonduri pentru calamităţi”, ne-a declarat primarul Gheorghe Dumbravă.

 

Florian Marin: „Cei care nu au primit fonduri nu s-au înscris în tipologia solicitării venite de la Guvern”

 

Întrebat care este motivul pentru care doar o parte dintre localităţile care au solicitat fonduri au și primit bani, prefectul Florian Marin ne-a declarat că au fost alocaţi bani doar pentru drumuri comunale, judeţene şi poduri sau podețe: „În momentul în care, pe adresa solicitată de la Prefectura se solicită să ne înaintaţi cu privire la popuri, podețe, drumuri comunale, drumuri judeţene nu poţi să răspunzi la ea că ai drumuri de interes local pentru că eu nu pot să stabilesc de ce categorie este drumul. Eu tot ce pot face este să o trimit la Ministerul Dezvoltării şi de acolo ei îţi returnează documentele. Cei care nu au primit fonduri nu s-au înscris în tipologia solicitării venite de la Guvern. Şi mai este ceva: se trimit de multe ori în ultimele momente documentaţiile. Este foarte greu şi pentru angajaţii Instituţiei Prefectului, care nu sunt foarte mulţi la număr”, a spus prefectul Florian Marin. Prefectul judeţului nu a dat nici informaţii sau termene cu privire la o nouă alocare de fonduri pe situaţii de urgenţă.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...