La Goleşti, alunecarea de teren din satul Blidari, reparată prin Compania Naţională de Investiţii   

 Breaking News
La Goleşti,  alunecarea de teren din satul Blidari, reparată prin Compania Naţională de Investiţii    
noiembrie 05
10:42 2018

 

La Goleşti, conducerea administraţiei locale a găsit soluţii în vederea finanţării proiectului de stabilizare şi punere în siguranţă a alunecării de teren din satul Blidari.

 

În acest sens, Compania Naţională de Investiţii a început demararea procedurilor în vederea întocmirii documentaţiei proiectului de consolidare a întregii zone. Localitatea Goleşti este o zonă predispusă alunecărilor de teren. Alunecările de teren din satele Blidari şi Drăgăneşti au început în 2005 şi se reactivează după fiecare ropot de ploaie. Un sat întreg riscă să dispară dacă lucrările de stabilizare a terenului nu vor începe cât mai repede: „Proiectul de stabilizare a terenului va fi demarat prin Compania Naţională de Investiţii care, în această perioadă, a trimis o adresă prin care solicită o declaraţie din care să reiasă faptul că proiectul nu are o altă finanţare. Mai mult, suntem pe ultima sută de metri cu cadastrarea zonei afectată de alunecarea de teren. Noi sperăm ca anul viitor să înceapă lucrările. În zona respectivă este interzisă emiterea autorizaţiilor de construire. În primăvara anului acesta am cerut un deviz estimativ de la Prefectură pentru stabilizarea zonei, iar lucrările ajungeau la acea data la 220 de miliarde de lei vechi. Ar fi fost imposibil să ne aloce Guvernul această sumă, în condiţiile în care, pentru situaţii de urgenţă pentru refacerea zonelor afectate de calamităţi s-au alocat 100 de miliarde pentru întreg judeţul Vâlcea. Ne-am îndreptat către Compania Naţională de Investiţii pentru că nu puteam să facem cu 6 miliarde de lei stabilizarea întregii zone. Noi sperăm ca alunecarea din zona respectivă să nu mai înainteze. Dacă ar depinde de noi, mâine ar începe lucrările. Sunt procedee pe care trebuie să le respectăm”, a declarat viceprimarul Adrian Mitrache.

Pentru întocmirea documentaţiei, primăria trebuie să facă intabularea întregii zone în vederea predării obiectivul către Compania Naţională de Investiţii. Primarul spune că este o treabă foarte grea, fiindcă 80% dintre gospodării nu deţin nici un act de proprietate: „Este foarte greu. Şi nu mai vorbim despre faptul că suprafeţele au fost măsurate pe vremuri cu ruleta sau cu pasul, iar acum, când venim cu aparatura topogeodezică nimic nu coincide cu ceea ce susţine proprietarul. Mai sunt şi greutăţile pe care le vom întâmpina la înregistrarea sistematică, pentru că nu se mai ştiu proprietarii. Moştenitorii din a patra generaţie nu ştiu de existenţa bunului respectiv, este un dezinteres total. Am intrat într-un blocaj, pentru că noi trebuie să facem măsurătoarea perimetrală şi am constatat că există diferenţe foarte mari în unele cărţi funciare existente, faţă de situaţia de pe teren. În unele cazuri, locuinţele şi terenurile s-au mişcat şi cu 2 metri, fără ca proprietarul să sesizeze, iar în alte cazuri nu există cărţi funciare. Intervine şi problema drumului care a fost deplasat şi cu un metru, iar unele garduri din beton, pe latura de nord s-au deplasat la fel. Singura variantă este ca terenurile să rămână pe amplasamentul actual, cu modificarea cărţii funciare. Este foarte greu, necesită multă alergătură, în zonă sunt afectate peste 50 de gospodării, iar zona este destul de mare. În mod normal, sectorul trebuie să se închidă”, a  declarat primarul Dumitru Ropină.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...