Persoanele care sunt eliberate din închisoare și au o situație defavorizată, pot beneficia, timp de trei luni, de un venit minim

 Breaking News
Persoanele care sunt eliberate din închisoare și au o situație defavorizată, pot beneficia, timp de trei luni, de un venit minim
noiembrie 05
17:41 2018
  • Printre iniţiatorii proiectului de lege, care a trecut deja de Senat, se numără şi deputatul PSD din Vâlcea, Vasile Cocoș

Un grup de parlamentari au depus un proiect care se referă la nevoile urgente ale deținuților eliberați și care nu mai dispun nici măcar de un minimum pentru subzistență. Proiectul de lege a fost semnat de 13 senatori şi deputaţi de la PSD şi PNL, printre care şi deputatul Vasile Cocoș: „Persoanele identificate în urma raportului întocmit de către ofiţerul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii 292/2011, beneficiază de următoarele facilităţi din momentul eliberării: ajutoare în natură – încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de către locul de detenţie; un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoane fără adăpost, acolo unde este cazul: masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza judeţului în care persoana liberată domiciliază sau îşi are reşedinţa; bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni “, potrivit proiectului pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Deputatul PSD Vasile Cocoș, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, a declarat că acest proiect este important pentru deţinuţii care provin din mediile defavorizate şi că prin măsurile propuse poate fi prevenită o recidivă: „Un rol esenţial al serviciului penitenciar este acela al pregătirii deţinuţilor pentru momentul eliberării şi, din acest punct de vedere, ajutorul material este un factor determinant, asigurând un cadru mai prietenos de reintegrare socială a persoanei nou eliberate. Principalele motivaţii pentru a susţine acest proiect de lege sunt sociale, mai ales că există deţinuţi care vin din medii defavorizate, care sunt foarte săraci şi care în prima zi în care ies din penitenciar nu au nicio alternativă, nici ce să mănânce, nici unde să lucreze, nici cum să-şi găsească un loc de muncă. Prima alternativă este se întoarcă în penitenciar cu o recidivă. Ca să preîntâmpinăm asta, trebuie să găsim nişte măsuri sociale, astfel încât ei să primească timp de trei luni un ajutor minimal “, a precizat Vasile Cocoș. Propunerea legislativă a fost adoptată la începutul lunii octombrie de Senat, ca primă Cameră sesizată., urmând să ajungă în Camera Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...