Proiectul „SISTEM Băbeni  – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educaţie şi Muncă în Băbeni”, în plină desfășurare la Băbeni

 Breaking News

Proiectul „SISTEM Băbeni  – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educaţie şi Muncă în Băbeni”, în plină desfășurare la Băbeni

Proiectul „SISTEM Băbeni  – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educaţie şi Muncă în Băbeni”, în plină desfășurare la Băbeni
noiembrie 05
16:22 2018

Proiect „SISTEM Băbeni – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educaţie şi Muncă la Băbeni” Primăria Oraşului Băbeni este beneficiar al proiectului „SISTEM Băbeni  – Servicii Integrate de Sănătate, Trai, Educaţie şi Muncă în Băbeni”, POCU/138/4/1/114677, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, în cadrul Axei Prioritare 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, obiectivul specific 4.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate.

 

În cadrul activităţii A1 – SPRIJIN PENTRU CREŞTEREA ACCESULUI Ş PARTICIPĂII LA EDUCAŢE, s-au continuat acţiunile de pregătire a membrilor grupului ţintă pentru „Stimularea accesului la educaţie timpurie”, „Combaterea fenomenului de părăsire timpurie a scolii” şi „Activităţi educative remediale de tip a doua şansă”.

 

În cadrul subactivităţii proiectului A4.1. Furnizarea de servicii sociale/medicale/socio-medicale, având în vedere că MEN a dat aviz negativ privind schimbarea destinaţiei cabinetului Şcolii Gimnaziale Valea Mare, din „cabinet medical şcolar” în „cabinet medical comunitar”, responsabilul activităţii socio-medicale a revenit asupra adreselor înaintate la minister, prin adăugarea de noi precizări, menite să clarifice anumite aspecte în vederea obţinerii avizului favorabil de funcţionare a cabinetului.

 

În cadrul subactivităţii A5.1 Acordarea de sprijin în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de locuit din comunitate, a fost angajat un responsabil condiţii de locuit. În cadrul proiectului vor fi sprijinite aproximativ 100 de gospodării din care fac parte membrii grupului ţintă. S-a estimat o valoare medie aproximativă de 2500 de lei pentru fiecare gospodărie. Această valoare este justificată plecând de la costurile pentru principala nevoie cu care se confruntă comunitatea: lipsa unui sistem de furnizare a apei calde. Lipsa unui sistem public de apă caldă şi a posibilităţilor condiţiilor materiale de a-şi asigura o sursă continuă şi stabilă în regie proprie, duce la o problemă de igienă la nivelul comunităţii.

 

Au fost continuate cursurile cu membrii grupului ţintă pentru „Furnizarea serviciilor de consiliere profesională pentru viitorii antreprenori” şi „Furnizarea programului de formare antreprenorială”, urmând să se realizeze în lunile viitoare concursuri de planuri de afaceri şi acordarea de micro-granturi.

O problemă a apărut la activitatea A2.2. Furnizarea serviciilor de informare şi consiliere profesională, deoarece la ora actuală calificările existente în cererea de finanţare nu se mai regăsesc în opţiunea agenţilor economici, lucru care trebuie reglat printr-un act adiţional. De asemenea, încă nu au fost identificaţi furnizori de formare pentru calificările cerute de agenţii economici.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020

Primăria Oraşului Băbeni                                                                                                                                                ORAŞUL BĂBENI, STR. DRAGOŞ VRÂNCEANU NR.167, 245100, JUDEŢUL VÂLCEA,                           TELEFON/FAX: 0250/765160;                                                                                                                                    e-mail:primaria_babeni@yahoo.com; web site: www.orasbabeni.ro

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...