Consiliul Judeţean Vâlcea începe lucrările de modernizare a drumului către Mânăstirea Frăsinei

 Breaking News

Consiliul Judeţean Vâlcea începe lucrările de modernizare a drumului către Mânăstirea Frăsinei

Consiliul Judeţean Vâlcea începe lucrările de modernizare a drumului către Mânăstirea Frăsinei
noiembrie 09
07:31 2018

„Drumul Athosului Romanesc”, aşa cum mai este numit DJ658, a intrat în linie dreaptă în privinţa finanţării şi execuţiei de lucrări. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, însoţit de specialişti din cadrul instituţiei şi directorul RAJDP Vâlcea, s-au deplasat joi, 8 noiembrie 2018, în localitatea Bujoreni, unde, în prezenţa primarilor comunelor Bujoreni şi Muereasca, a semnat, contractul de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei km 0+000 – 13+400”, județul Vâlcea.
„Contractul de proiectare și execuție lucrări are o valoare totală de 42.052.977,44 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 658 pe întreaga lungime de 13,170 km; construirea, modernizarea sau reabilitarea de poduri şi podeţe; demolare și refacere podeţe de intrare în curţi şi la proprietăţi aflate în domeniul public; construire şanţuri, rigole pe traseul drumului; lucrări de consolidare a tuturor zonelor cu probleme de stabilitate (alunecări de teren); realizarea de lucrări pentru siguranţa circulaţiei (parapeţi, marcaje, indicatoare, apărări de maluri, etc.); amenajarea drumurilor laterale şi a intersecţiilor cu drumurile publice; realizare lucrări destinate siguranței rutiere pentru pietoni (trasee pietonale/trotuare, semnalistică luminoasă verticală pentru treceri de pietoni cu alimentare fotovoltaică).
DJ 658 pornește din localitatea Bujoreni, din DN7, se continuă pe teritoriul comunei Muereasca, având ca punct final Mănăstirea Frăsinei. Tot astăzi (n.r.8 noiembrie), a fost predat constructorului şi amplasamentul, în vederea demarării lucrărilor de proiectare şi execuţie”, declara preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Proiectul face parte din cele 13 investiţii aprobate Consiliului Judeţean Vâlcea de către Ministerul Dezvoltării, prin programul PNDL-2. Birocraţia excesivă face că abia acum proiectarea şi execuţia să intre în linie dreaptă, în condiţiile în care contractul de finanţare a fost semnat încă de pe 18 mai 2018, într-o vizită de lucru a vicepremierului Paul Stănescu, la Vâlcea. În luna mai au mai fost semnate şi contractele de finanţare pentru alte două investiţii DJ 677A „Creţeni (DN 67 B) – Pesceana- Şirineasa (DJ 677 F), respectiv proiectul de Consolidare şi reabilitare energetică a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Măciuca.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...