Extinderea alimentarii cu apă şi construcţia a şase poduri au intrat în linie dreaptă, la Şuşani

 Breaking News

Extinderea alimentarii cu apă şi construcţia a şase poduri au intrat în linie dreaptă, la Şuşani

Extinderea alimentarii cu apă şi construcţia a şase poduri au intrat în linie dreaptă, la Şuşani
noiembrie 10
17:01 2018

Două din cele şase investiţii finanţate prin PNDL-2 au început deja la Şuşani. Este vorba de modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă, un proiect în valoare de 75 de miliarde de lei vechi, lucrare pentru care s-a dat ordinul de începere pe 7 septembrie 2018. Cel de-al doilea proiect care a intrat în linie dreaptă este cel privind construcţia a 6 poduri, în valoare de 22 miliarde lei vechi. Urmează alte patru investiţii, trei în infrastructura educaţionala şi încă unul pentru cea de sănătate. Reamintim că, pentru comună Şuşani, Guvernul a alocat 160 de miliarde de lei vechi pentru şase proiecte finanţate prin PNDL-2.  : „Investiţiile care urmează să fie realizate la Şuşani se referă la modernizarea Şcolii primare de la Râmeşti, care are o valoare de aproximativ 16 miliarde de lei vechi, modernizarea Şcolii de la Stoiculeşti, un proiect care prevede demolarea şi construirea unei noi clădiri, valoarea proiectului fiind de aproape 6 miliarde de lei vechi. Cel de-al treilea proiect cuprinde modernizarea Şcolii de la Uşurei, care este funcţională în momentul de faţă, un proiect de 27 de miliarde de lei vechi. În total, peste 50 de miliarde de lei vechi sunt alocate numai pentru învăţământ. Alte două proiecte se referă la construirea a 6 poduri în punctele: La Boţea, La Sârbi, Linia Mica-Răduţ, Cătunul Anuţeşti, La Gagila şi La Hotar, proiect în valoare de 21 de miliarde de lei vechi şi la modernizarea dispensarului uman din localitate. Cel mai important proiect şi care are valoarea cea mai mare este cel privind modernizarea sistemului de alimentare cu apă la care au început deja lucrările. De asemenea, suntem pe final cu licitaţia în cazul proiectului de construcţie a celor şase poduri şi vor urma şi celelalte patru proiecte. Investiţiile îşi urmează paşii normali, procedurali, pentru a intra şi ele în licitaţie. La proiectele pentru modernizarea, cel mai greu proiect va fi cel de modernizare al şcolii din satul Uşurei, fiind şi o investiţie mai mare. Noi ne-am fi dorit să începem lucrările pe perioada vacanţei de vară, dar sunt paşii legali care trebuie făcuţi şi nu depinde de noi. Poate să dureze şi un mandat de când gândeşti un proiect şi până la stadiul în care ajungi să-l şi finalizezi”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Şuşani, Gheorghe Constantinescu. (R.B.)

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...