Timp de trei zile, Râmnicu- Vâlcea a fost capitala chirurgiei româno-sârbe

 Breaking News

Timp de trei zile, Râmnicu- Vâlcea a fost capitala chirurgiei româno-sârbe

Timp de trei zile, Râmnicu- Vâlcea a fost capitala chirurgiei româno-sârbe
noiembrie 10
16:45 2018

În intervalul 8-10 noiembrie 2018, la Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat Conferința de Chirurgie Româno-Sârbă, aflată la cea de-a XIII-a ediție, o manifestare științifică de tradiție cu participare internațională. Reuniunea cadrelor medicale a fost posibilă prin implicarea Societăţii Române de Chirurgie, a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea în colaborare cu Colegiul Medicilor Vâlcea. Fiind organizat pentru prima dată la Râmnicu-Vâlcea, evenimentul a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Vâlcea și al Primăriei Râmnicului.

Pentru buna desfăşurare a Congresului Româno-Sârb, Consiliul Județean a alocat în şedinţa din 31 octombrie 2018, printr-o hotărâre de consiliu, suma de 40.000 lei. Și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a sprijinit evenimentul alocând de asemenea suma de 40.000 lei.

150 de medici au dezbătut noutăţi în chirurgie, la Râmnicu-Vâlcea

Gazda evenimentului a fost managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran, care i-a avut alături alături pe Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea și Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Printre cei ce contribuie, anual, la organizarea congresului, și au onorat cu prezența lor cea de-a XIII-a ediție, au fost: prof. Dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență București, prof. Univ. Dr. Florian Popa, prof. Dr. Ștefan Georgescu, prof. Dr. Ion Georgescu, prof. Dr. Nebojsa Stankovic, preşedintele Societății Sârbe de Chirurgie. Instituția Prefectului Vâlcea a fost reprezentată de către subprefectul Aurora Gherghina.  Timp de trei zile Au fost prezenți în orașul nostru peste 100 de medici din România în specialitatea chirurgie generală și 50 de medici chirurgi din Republica Serbia. Ultimele ediții ce s-au desfășurat în țara noastră au avut loc în Craiova, Timișoara și Sibiu, anul acesta județul Vâlcea și municipiul Râmnicu Vâlcea fiind alese să găzduiască manifestarea. Conferința este organizată anual alternativ în România și Serbia.

„În anul centenarului, județul Vâlcea, respectiv municipiul Râmnicu Vâlcea, găzduiesc o manifestare importantă care nu fac altceva decât să reaprindă vechea prietenie dintre români și sârbi. Este o întâlnire în care reuşim, an de an, să împărtăşim experiențe medicale, să învăţăm unii de la ceilalţi pentru binele pacienţilor noştri, astfel încât să contribuim la dezvoltarea chirurgiei. Congresul nu s-ar fi putut desfășura fără sprijinul echipelor medicale şi al personalităților din administrația publică locală. Mulțumesc conducerii CJ Vâlcea, prin președintele Constantin Rădulescu, primarului municipiului Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, care au sprijinit financiar pentru ca acesta conferinţa să se desfăşoare în condiţii excelente. Mulțumesc profesorului Mircea Beuran pentru sprijin, pentru că, anul trecut, a propus ca ediția din 2018 să se desfășoare la Râmnicu Vâlcea. Mulțumesc prof. Florian Popa și prof. Dr. Ion Georgescu, pentru aportul adus. Bine ați venit probabil în cea mai frumoasă capitală a unui județ din România”, a declarat chirurgul Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Au mai luat cuvântul şi primarul Mircia Gutău, care a felicitat conducerea spitalului pentru bună organizare a evenimentului şi i-a îndemnat pe invitaţi să viziteze Râmnicul şi judeţul Vâlcea „în timpul liber”.

Tematica congresului a permis participanților să discute despre noile realizări din domeniu, despre cazurile speciale și despre noi modalități de abordare și rezolvare a patologiilor chirurgicale clasice.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...