Doi ani de investiţii, la Şirineasa

 Breaking News

Doi ani de investiţii, la Şirineasa

Doi ani de investiţii, la Şirineasa
noiembrie 14
08:25 2018

Pentru că fondurile europene, zise nerambursabile, s-au dovedit mai mult o păcăleală pentru dezvoltarea localităţilor mici, cu dificultăţi mari în a accesare din cauza criteriilor impuse în ghidurile de finanţare, prioritatea noii administraţii de la Şirineasa o reprezintă proiectele cu finanţare guvernamentală. Despre implementarea acestora la nivelul localităţii ne-a vorbit Ion Streinu, primarul comunei Şirineasa, afirmând că sunt unica şansă de a reconstrui aşezarea. Astfel, Ion-Bebe Streinu a tras linie după doi ani şi jumătate din primul mandat şi a numărat realizările pentru modernizarea localităţii Şirineasa. Din 2016 şi până în prezent, social-democratul a reuşit să obţină finanţare guvernamentală pentru nouă investiţii majore, care îşi vor găsi finalitatea în următorii doi ani: „Sunt mulţumit de faptul că am depus, în vederea finanţării, nouă proiecte. Problema este că merg greu lucrurile în ţară aceasta, încât planurile nu poţi să le faci aşa cum ţi le-ai propus şi, de multe ori nu din caza banilor, ci din cauza birocraţiei care îngreunează mult un proiect până se aprobă. Din punctul de vedere al investiţiilor realizate, dacă Dumnezeu mă ajută, până la finele acestui mandat realizez ceea ce am promis în campania electorală, în procent de 90%. Sunt cele nouă proiecte pe care le-am făcut, dintre care am reuşit să finalizăm asfaltarea pe DC122 Şirineasa-Slăviteşti, un proiect în valoare de 5 miliarde de lei vechi, şi am modernizat iluminatul public. Lucrările de construire a podul peste pârâul Luncavăţ s-au finalizat, s-a făcut recepţia lucrărilor, se poate circula. Este o investiţie în valoare de 3,5 miliarde de lei vechi. Totodată, am intrat în linie dreaptă şi cu modernizarea şcolii. Şi acolo vor începe lucrările de extindere, un proiect în valoare de 5 miliarde de lei vechi. Pentru acest proiect s-a semnat contractul şi, dacă timpul va permite, vor începe şi lucrările efective. În tot acest timp, activitatea şcolară se va ţine la şcoala din satul Ciorăşti. Pentru următoarea alocare de fonduri aştept să mi se dea bani pentru proiectul de suflet, în vederea asfaltării celor 43 de uliţe, în total însumând 9 kilometri. Cu acest proiect se vor finaliza tot ce înseamnă asfaltări privind drumurile comunale în localitate. Între cele nouă proiecte depuse intră şi modernizarea iluminatului public. O parte din acest proiect de modernizare a iluminatului public s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul local, însă fondurile locale nu au fost suficiente pentru a finanţa întreaga investiţie”, a precizat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Drumurile comunale, în atenţia primarului  

Administraţia locală din Şirineasa are un proiect depus la Ministerul Dezvoltării în vederea asfaltării drumurilor comunale pe o lungime de 9 kilometri. Această investiţie este un proiect de suflet al primarului, dar care nu a fost finanţat la ultima sesiune. Gospodarul şef al localităţii speră însă, că este posibil ca acest obiectiv să intre la finanţare în urma economiilor prin Programul PNDL 2, fonduri care se vor aloca de Consiliul Judeţean: „Proiectul are o valoare mare, dar alocarea fondurilor se poate face şi în mai multe tranşe. Într-adevăr, într-o localitate, pe lângă sănătate şi educaţie, starea drumurilor este extrem de importantă. La Şirineasa, din totalul celor 22 de kilometri de drumuri comunale sunt asfaltaţi până în prezent 13 kilometri, mai mult de jumătate. Sunt sigur că voi găsi înţelegere pentru o astfel de investiţie extrem de importantă pentru comunitate, din partea conducerii Consiliului Judeţean”, a precizat primarul.

Asfaltări cu bani din economii

 În urma licitaţiei proiectului de asfaltare, administraţia locală din Şirineasa a făcut o economie financiară în valoare de 7 miliarde de lei. În urma unei adrese făcută de primarul Ion Streinu, Ministerul Dezvoltării a returnat în conturile primăriei o parte din suma economisită, pe care o va direcţiona către lucrări similare: „Este o economie pe care Ministerul Dezvoltării ne-a luat-o. În situaţia aceasta m-am supărat, fiindcă legea spune că economiile rămase pot rămâne în bugetul primăriei şi se pot folosi la lucrări similare din localitate. Puşi într-o astfel de situaţie am făcut o adresă către Ministerul Dezvoltării care ne-a returnat, din cei 7 miliarde de lei 4 miliarde, în urma unui act adiţional constituit la contractul de finanţare de la aceea dată, care s-a derulat prin PNDL-1, în vederea asfaltării drumurilor comunale pe o lungime de 7,18 kilometri. Banii îi vom direcţiona spre lucrări de asfaltare a drumului comunal 18 unde au mai rămas câteva crâmpeie de modernizat, sau pentru asfaltarea altor drumuri comunale”, a subliniat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Claudia Schiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...