Județul Vâlcea și-a prezentat oferta turistică și tradițională la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României

 Breaking News

Județul Vâlcea și-a prezentat oferta turistică și tradițională la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României

Județul Vâlcea și-a prezentat oferta turistică și tradițională la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României
noiembrie 16
17:40 2018

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a deschis joi, 15 noiembrie 2018, standul judeţului Vâlcea la cea de-a 40-a Ediţie a Târgului de Turism al României, care se desfășoară în perioada 15-18 noiembrie 2018, în Complexul Expozițional ROMEXPO, București.
În cele patru zile ale târgului, sub genericul „Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică, îşi va prezenta, într-un stand generos, oferta turistică, ofertă care s-a dorit a fi o incursiune în istorie, legendă și tradiție.

„Suntem din nou prezenţi la Complexul Expozițional ROMEXPO Bucureşti, unde se desfăşoară, în aceste zile, Târgul de Turism al României, un loc ce începe să ne devină familiar. Suntem aici pentru a ne întâmpina cu bucurie oaspeţii şi pentru a le răspunde, prin vorbe şi fapte, la toate întrebările, pentru a le descrie locul în care Dumnezeu a pus degetul Său, pentru a-l transforma în cel mai frumos judeţ din România.
Şi pentru a ne convinge vizitatorii că merită să vină la Vâlcea, am adus în standul nostru nu numai imagini cu frumuseţea locurilor şi a monumentelor istorice, ci şi produse tradiţionale specifice zonelor geografice şi meşteşugari renumiţi, care duc mai departe meşteşuguri străvechi.
Ne-au însoţit la târg meşteri olari din zonele Horezu şi Vlădeşti, renumitul opincar Alexandru Ilinca şi sculptori în lemn, care să demonstreze, pe viu, talentul de a aduce în actualitate tradiţii vechi de secole.
Ne susţin în demersul nostru de promovare a judeţului şi producători locali de brânză şi produse lactate, de conserve din cămara bunicii, preparate după vechile reţete ale acestora. Au venit din frumoasa Ţară a Loviştei, din bogatul Vaideeni sau de pe Valea Lotrului, să bucure ochiul, dar şi papilele gustative, cu renumitele lor produse gastronomice.
De la standul nostru nu lipsesc nici vinurile din podgoriile Drăgăşani, care au dus faima judeţului în lume şi nici artiştii veniţi aici să ne încânte auzul cu muzica lor, veche şi nouă, fiindcă, întotdeauna, o mâncare gustoasă şi sănătoasă, stropită cu un vin bun, trebuie însoţită de o muzică bună pentru a crea acea bucurie a sufletului pe care ne-o dorim cu toţii.
Noi ne aşteptăm cu drag oaspeţii, atât la târg, cât şi la Vâlcea, şi îi îndemnăm să ne viziteze monumentele istorice şi monahale, minunatul nostru Râmnic, podgoriile Drăgăşaniului şi frumoasele staţiuni balneo-climaterice, considerate adevărate perle ale turismului românesc”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea. (R.B.)

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...