Constantin Oprea: „Când am preluat mandatul de primar nu era o lopată de asfalt pe drumuri, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta”  

 Breaking News
Constantin Oprea: „Când am preluat mandatul de primar nu era o lopată de asfalt pe drumuri, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta”   
noiembrie 19
08:16 2018

La finalul acestui an, primarul Constantin Oprea a tras linie şi a centralizat toate realizările. Cu minusuri şi plusuri, putem spune totuşi că, la Nicolae Bălcescu s-a făcut ceva, şi se va face şi în anul care urmează. Astfel, primarul a amintit de toate proiectele care au obţinut finanţare şi despre primii bani europeni atraşi în localitate. Aflat la al patrulea mandat, Constantin Oprea spune că primul proiect pe care l-a accesat a fost introducerea reţelei de apă, fiindcă oamenii de aici cărau apa cu găleţile sau cu bidoane legate de o bucată de lemn pe care o puneau pe umeri, de la distanţe destul de mari. „Localitatea este extrem de întinsă, avem peste 200 de kilometri de drumuri comunale şi 18 sate. Când am preluat mandatul nu era o lopată de asfalt pe drumuri, în şcoli activităţile educaţionale erau neconforme cu nevoia de formare a copiilor, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta. Primul meu proiect ca primar al acestei localităţi a fost înfiinţarea reţelei de apă, pe o lungime de 25 de kilometri. Proiectul era depus la SAPARD, pe Măsura 2.1. cu fonduri europene de fosta conducere şi prevedea înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă, dar nu avea finanţare. La începutul mandatului 2004 proiectele pe SAPARD începuseră să se epuizeze. În anul 2005 a fost o calamitate, o ploaie puternică, o rupere de nori, şi mi-a dat dreptul să refacem studiul de fezabilitate pentru proiectul de alimentare cu apă, şi astfel am reuşit să repun proiectul”, a declarat primarul din Nicolae Bălcescu. Aşa s-au atras primii bani europeni în localitatea Nicolae Bălcescu. „Acest proiect nu a însemnat că am cuprins întreaga localitate în ceea ce priveşte reţeaua de apă. Dintre cele 18 sate, câte are localitatea am încercat să cuprind în primul rând centrul satelor respective acolo unde avem şcoli, dispensar, primărie, acolo unde cetăţenii în mod sigur se racordau, fiindcă racordarea era una dintre condiţiile impuse în programul de finanţare europeană, altfel riscam să returnăm banii”, mai spune primarul.

 Întreaga localitate va fi racordată la apă şi canalizare

 Ulterior, Constantin Oprea a identificat fonduri şi a demarat lucrări de extindere a reţelei de apă. Astfel, prin O.G. 7 a atras fonduri pentru înfiinţarea reţelei de canalizare şi astfel s-au construit două staţii de epurare pe o lungime de 19 kilometri: „Referitor la reţeaua de apă cel mai bun lucru pe care am reuşit să-l fac este faptul că sistemul este predat în vederea administrării la Apavil. Prin master planul judeţului am fost prinşi cu extinderea reţelei în satul Şerbăneasa, dar nu îndeplinim condiţia ca respectiva zonă să aibă minim 2000 de locuitori”, a mai declarat primarul. În această situaţie, Constantin Oprea va face un proiect unde va cumula satele Măzăraru, Gâltofani, Băneşti şi Buneşti, pentru a fi prinse în vederea înfiinţării reţelei de apă şi canalizare în cea de-a doua alocare de fonduri europene, sau cu bani de la Ministerul Dezvoltării: „Între timp am mai făcut un proiect, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare pe O.G. 28, unde avem depusă o extindere de alimentare cu apă pe o lungime de 18 kilometri şi canalizare pe o lungime de 14 kilometri. La acest proiect se lucrează, apa este în procent de 60% rezolvată în satele Pleşoiu, Şerbăneasa, Linia Hanului şi o parte din Valea Bălceasacă”, a mai declarat primarul.

 Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...