Daniel Dimulescu: „Vis devenit realitate: avem reţea de apă potabilă în localitate”  

 Breaking News

Daniel Dimulescu: „Vis devenit realitate: avem reţea de apă potabilă în localitate”  

Daniel Dimulescu: „Vis devenit realitate: avem reţea de apă potabilă în localitate”   
noiembrie 19
08:34 2018

 

2018 se încheie pentru Primăria comunei Mădulari cu numeroase realizări în beneficiul locuitorilor, iar 2019 se preconizează a fi un an de continuă dezvoltare. Cum a evoluat localitatea, ce proiecte urmează să fie implementate şi care sunt planurile administraţiei publice locale pentru a continua dezvoltarea comunei Mădulari aflaţi de la primarul Daniel Dimulescu, în următorul interviu:

 

Impact real: Sunteţi mulţumit de realizările administraţiei pe care o conduceţi în aceşti doi ani şi jumătate, de când aţi preluat mandatul?

Daniel Dimulescu: Eu personal, cu echipa din primărie, dar şi cu consilierii locali suntem mulţumiţi de ceea am reuşit să facem în cei doi ani şi jumătate care au trecut din acest mandat. Suntem o echipă nouă, toţi debutanţi în administraţie, dar vom reuşi să aducem localitatea în rândul localităţilor dezvoltate. Vin din domeniul privat, şi este adevărat că în acest domeniu decizia depinde doare de tine, iar ţinta trebui să fie una profitabilă, altfel toată afacerea se năruieşte. În administraţie munca începe de la identificarea sursei de finanţare, întocmirea documentaţiei, depunerea proiectelor şi, într-un final, demararea lucrărilor. La Ministerul Dezvoltării am depus cinci proiecte: modernizarea iluminatului public, înfiinţarea reţelei de canalizare, apa, şi asfaltarea drumurilor comunale: unul pe o lungime de 6,5 kilometri, şi celălalt pe o lungime de 3 kilometri, drumul comunal Runcu Mare. Acest drum este extrem de important pentru că leagă localitatea Guşoeni de Lungeşti. Din economiile care se vor face în urma licitaţiilor ne aşteptăm să primim fonduri pentru asfaltarea acestui drum. Pentru noi prioritatea a fost reţeaua de apă, un proiect la care se lucrează. Acum, indiferent pentru care proiect vom primi banii, sunt de acord, pentru că localitatea are nevoie şi de asfalt pe drumurile comunale, dar şi de canalizare.

 

Impact real: Compania Petrom reprezintă un sprijin real pentru comunitatea din Mădulari? Anul acesta în ce a constat susţinerea companiei?

Daniel Dimulescu: În comuna Mădulari, compania OMV Petrom desfăşoară activităţi operaţionale. Prin derularea activităţii sondelor, din partea companiei OMV Petrom există acea dorinţă de a ajuta comunitatea şi de ne susţine în demararea proiectelor. Compania ne-a sprijinit cu fonduri în vederea demarării proiectului de montare a panourilor fotovoltaice, un proiect care a redus la zero cheltuiala cu energia electrică.

 

Impact real: Cum a fost anul acesta, 2018 ?

Daniel Dimulescu Un an foarte bun. Faptul că am început un proiect în martie 2017, iar astăzi proiectul este realizat în procent de 30% este cea mai mare realizare. Spun acest lucru, fiindcă, după 27 de ani de la Revoluţie, la Mădulari va curge apă la robinet. Acest proiect a fost visul meu, şi dorinţa fiecărui cetăţean, un vis devenit realitate: avem reţea de apă potabilă în localitate.

Impact real: Ce aşteptări aveţi de la noul an?
Daniel Dimulescu
: Să finalizăm proiectul de înfiinţare a reţelei de apă şi să introducem reţeaua de canalizare. Acest lucru se va întâmpla deoarece sunt încrezător în acest guvern, pe care îl hulesc toţi. Dacă anul care vine va fi la fel ca 2018, sunt mulţumit. Mai mult, anul viitor intenţionăm să depunem un proiect în vederea asfaltării drumurilor de tarla la AFIR, cu fonduri europene. Din primele studii am fost informaţi că sunt şanse să ne pliem condiţiilor impuse, conform programele europene. Tot anul viitor intenţionăm să depunem un proiect pentru modernizarea şcolii, în vederea izolaţiei termice, schimbării acoperişului şi modernizării interioarelor. În localitate mai funcţionează doar şcoala din centrul localităţii şi, din păcate, numărul copiilor este în scădere. Mai avem 170 de copii şi două grădiniţe, una în satul Bănţeşti, iar cealaltă în centrul localităţii. Tot în agenda proiectelor, avem în plan identificarea fondurilor pentru modernizarea centrului civic, un proiect care îşi va găsi finalitatea în mandatul viitor. Spun acest lucru fiindcă, împreună cu echipa, vom candida pentru încă un mandat, cu scopul de a continua proiectele pe care le-am întocmit şi care vor demara în celălalt mandat.

 

Impact real: După ce primarii au majorat salariile, la început de an, multe primării au ajuns să se confrunte cu lipsa banilor în această perioadă. Aceste creşteri salariale au dus la dezechilibre şi în bugetul Primăriei Mădulari?

Daniel Dimulescu: Angajaţii din Primăria Mădulari primesc salariile majorate, conform legii. Adică, avem salarii decente, aşa cum au spus guvernaţii, şi nu au existat probleme în asigurarea cheltuielilor de funcţionare a primăriei.

 

Impact real: Aţi reuşit să formaţi în primărie o echipă pe care vă puteţi baza?

Daniel Dimulescu: Am reuşit să avem în cadrul departamentului financiar-contabil un profesionist, un lucru extrem de important pentru mine. Eu şi echipa mea colaborăm cu toţii în sprijinul cetăţeanului. Vin în administraţie din mediul privat unde, dacă nu ai bani, mori. În administraţie, dacă nu ai bani, stai. Am venit în această primărie să-i fac pe oameni să vadă lucrurile altfel.

 

Impact real: Faptul că noul coridor european de transport al gazelor naturale va trece la limita localităţii, va reprezenta un avantaj, pentru administraţia locală?

Daniel Dimulescu: Potrivit noii legi, operatorul de distribuţie (Transgaz) nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflaţi în perimetrul sistemului de distribuţie concesionat. Extinderile se realizează în condiţii de eficienţă economică, în conformitate cu reglementările ANRE. Prin urmare, am înţeles că primul pas este se facem o solicitare, iar operatorul de distribuţie este obligat, în urma unui studiu, pentru a se constata rentabilitatea investiţiei, să facă şi lucrarea. Gazoductul BRUA traversează 11 unităţi administrativ-teritoriale, este la limită cu localitatea Mădulari, dar mă gândesc că, în momentul în care celelalte localităţi vor fi branşate la reţea, probabil va fi mai uşor şi pentru noi în vederea introducerii reţelei. Mai mult, am înţeles că va exista şi un PNDL care va finanţa astfel de proiecte. Proiectul de gaze este un proiect deocamdată în faza de discuţii, dar sunt cu ochii pe el. Comuna Mădulari este traversată în partea de nord-est de conducte de ţiţei din panoul de la Mitrofani şi conducte de transport gaze de sondă spre sistemul naţional de transport.

 

Impact real: Se anunţă o nouă rectificare, ce speranţe aveţi?

Daniel Dimulescu: Dacă avem fonduri, avem şi investiţii. Prin urmare banii sunt aşteptaţi, iar direcţia lor va fi spre investiţii.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...