La Lungeşti, Tiberiu Costea are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare

 Breaking News

La Lungeşti, Tiberiu Costea are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare

La Lungeşti,  Tiberiu Costea are nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor aflate în derulare
noiembrie 19
09:58 2018

Pentru echilibrarea bugetului localităţii Lungeşti, Guvernul a alocat la rectificarea bugetară din luna septembrie 540.000 de lei. Banii sunt însă suficienţi doar pentru a încheia anul cu datoriile privind cheltuielile de funcţionare şi pentru plata salariilor la zi, nu şi pentru celelalte cheltuieli pe care primăria le are de asigurat pentru cofinanţarea proiectelor aflate aproape de final: „Banii veniţi la rectificarea bugetară sunt insuficienţi pentru a plăti avizele necesare încheierii unor proiecte. Adică facem proiecte, le ducem la bun sfârşit şi ne împotmolim la final, pentru că nu putem face recepţiile întrucât că nu avem taxele plătite la ISC. Inspecţia în Construcţii trebuie să vină la recepţia finală să îţi dea avizul de terminare a lucrărilor şi noi suntem în imposibilitatea de a face acest lucru, pentru că nu avem bani. Numai la proiectul de canalizare avem 700 de milioane de lei vechi, la sistemul de alimentare cu apa încă 400 de milioane de lei vechi, la un pod 200 de milioane de lei vechi, la fel şi la dispensar sau şcoală. Este vorba despre sume care se ridică la 4-5 miliarde de lei vechi. Această sumă ne-a venit la rectificarea din septembrie, dar banii aceştia nu-i poţi îndrepta decât la cota de 10% care revine primăriei pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi însoţitori, pentru persoanele de la ajutor social, pentru că aşa este legea: 10% trebuie să-i asiguri din bugetul local. Restul sumelor se duc în plata salariilor angajaţilor şi a cheltuielilor de funcţionare”, a spus Tiberiu Costea. Alesului liberal Tiberiu Costea nu îi rămâne decât speranţa ca, la următoarea rectificare bugetară, anunţată de Ministerul Finanţelor la sfârşitul anului, să primească sumele necesare pentru a încheia cele cinci proiecte aflate în derulare: „Dacă nu faci proiecte, este clar că îţi ajung banii, stai liniştit în primărie, îţi iei salariul şi plăteşti utilităţile. Doar pentru asta ajung banii care vin de la Guvern. M-aţi întrebat ce speranţe am la o nouă rectificare bugetară. Credeţi că există vreun om care să trăiască fără speranţe? Toţi sperăm să vină o rectificare bugetară pe plus şi să îţi echilibrezi bugetul aşa cum ar trebui, pe toate capitolele, şi pe secţiunea dezvoltare şi pe cea de funcţionare”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

 

Tiberiu Costea: „Nici nu ne mai putem gândi la un nou împrumut”

 

Întrebat dacă ia în calcul contractarea unui împrumut, aşa cum Guvernul oferă ca variantă pentru cofinanţarea proiectelor europene, liberalul Costea a spus că nu ia în calcul această posibilitate, deoarece primăria mai are o datorie de achitat: „Nu am luat în calcul acest lucru, atâta timp cât noi mai avem de achitat încă un împrumut. Avem un împrumut la Fondul de Garantare, bani care ne-au fost necesari pentru cele două cămine culturale şi trebuie să îi achităm în mai multe tranşe. Mai avem încă un împrumut pentru achiziţionarea buldoexcavatorului prin GAL. În acest caz aşa este procedura prin AFIR: trebuie întâi să avem noi banii, să-l achităm, iar ulterior să ne returneze AFIR banii. Nici nu ne mai putem gândi la un nou împrumut”, a conchis Tiberiu Costea.

 

Ramona BALTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...