Legumicultorii din Tetoiu vor avea piaţa lor

 Breaking News
Legumicultorii din Tetoiu vor avea piaţa lor
noiembrie 19
08:08 2018

 

Lucian Antonie, primarul localităţii Tetoiu va amenaja o piaţă agroalimentară, unde cetăţenii îşi vor putea expune produsele.

Proiectul va cuprinde spaţii special amenajate şi dotate cu toate utilităţile: care pe viitor va deservi populaţia din întreaga zonă şi va oferi celor care-i vor calca pragul condiţii europene în privinţa aprovizionării cu produse de bază. Va prinde astfel contur prima piaţă modernă aflată într-o zonă rurală. Această piaţă comunală va fi o investiţie care se va amenaja în intersecţia de la intrarea în localitate: „Iniţial, proiectul este depus la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării. Investiţia are o valoare de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Pentru început voi duce în zonă reţeaua de apă şi canalizare. Proiectul este unul îndrăzneţ, fiindcă noi ne dorim această piaţă amenajată aşa cum este cea din oraş, adică închisă cu termopan, acoperită cu panouri solare, cu apă curentă şi canalizare. Este un proiect necesar pentru comunitate, deoarece va fi amplasată pe un drum favorabil comerţului, pe o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi, unde, la fiecare ghişeu, dintre cele 50 care se vor monta să se poată găsi începând de la lactate, brânzeturi, carne, peşte şi fructe”, precizează primarul. Întreaga piaţă va fi împrejmuită cu o copertină unde fiecare cetăţean să îşi poată expune produsele civilizat. Astfel, administraţia locală va încuraja fiecare cetăţean să îşi poată expune produsele, având în vedere că târgul de la Tetoiu a fost cândva un iarmaroc vestit în sudul judeţului. Din cele mai vechi timpuri, locuitorii de pe aceste meleaguri s-au înfrăţit cu pământul, cultivându-l cu grâu, porumb, cartof, viţă-de-vie şi s-au îndeletnicit cu creşterea animalelor şi a păsărilor de curte: „Ce pot eu să fac în acest sens este să încurajez comerţul produselor agricole. Din această cauză ne-am gândit să reînfiinţăm târgul, sau, altfel spus, să facem o piaţă”, a declarat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...