Ce evenimente pregătește Primăria Râmnicului pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri

 Breaking News

Ce evenimente pregătește Primăria Râmnicului pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri

Ce evenimente pregătește Primăria Râmnicului pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri
noiembrie 22
16:18 2018

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, împreună cu partenerii tradiţionali, a pregătit un program complex dedicat Zilei Naţionale a României – 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Manifestările vor debuta după ora 12.00 pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân, cu programul ”100 de ani de tradiţii româneşti”, un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi realizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea, urmat, de la ora 15.00, de un Concert al Orchestrei ”Rapsodia Vâlceană” şi, de la ora 17.00, de recitalurile de muzică populară ale artistelor Neonela Duplei şi Marcela Fota.

 

Cezar Ouatu, va cânta de 1 Decembrie, la Râmnicu-Vâlcea

 

Registrul se va schimba în jurul orei 17.45, când pe scenă va urca Corul ”Euphonia” al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, ce va fi urmat de un recital al cunoscutului artist de operă şi pop-operă Cezar Ouatu. Finalul acestui moment va fi unul deosebit, înainte de ora 19.00, când, cu participarea unui mare grup de elevi de la Liceul de Arte ”Victor Giuleanu”, se va intona Imnul Naţional ”Deşteaptă-te, române”. Programul va continua în Scuarul Mircea cel Bătrân cu un eveniment artistic complex susţinut de actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, alături de Corul Teologic ”Sfântul Nicolae” şi de Corul ”Kids Show” al Liceului de Arte ”Victor Giuleanu”. Spectatorii vor fi încântaţi de proiecţiile din cadrul unui show mapping pe clădirea ”Sârguinţa”, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vâlcea, al Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Vâlcea şi al Palatul Copiilor.

 

Târgul ”Decembrie Magic” si pationarul isi vor deschide porțile

 

Punctul culminant va fi în jurul orei 20.00, când un foc de artificii deosebit va preceda aprinderea iluminatului de sărbători în tot centrul municipiului. Târgul ”Decembrie Magic” va fi, astfel, oficial deschis şi, la fel, patinoarul din Scuar.
De-a lungul zilei, alte evenimente sub genericul Centenarului Marii Uniri vor stârni interesul spectatorilor. Astfel, în Galeria ”Pasaj 2”, la ora 16.00, va avea loc vernisajul expoziţiei ”La conac, toamna” a Fotoclubului ”Floarea de Colţ”, iar o oră mai târziu, la ora 17.00, în Galeria ”Pasaj 1”, va fi deschisă expoziţia ”Vâlcea – 100 de ani. Anul 1918 în documentele de arhivă vâlcene”, realizată de către Serviciul Judeţean Vâlcea al Arhivelor Naţionale. De la ora 20.15, la Galeriile ”Artex” va avea loc vernisajul expoziţiei de artă plastică ”Amprente identitare”: vor expune membrii Filialei Vâlcea ai Uniunii Artiştilor Plastici din România şi artişti din judeţele Sibiu, Argeş şi Olt. În cadrul aceluiaşi eveniment, pe trotuarul din faţa Galeriilor va avea loc o expoziţie de artă plastică cu lucrări tridimensionale (sculptură, ceramică, sticlă, metal) şi o animaţie stradală cu actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, iar Orchestra Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, dirijată de Mircea Holiartoc, îi va încânta pe melomani cu un concert festiv intitulat ”Sunet şi Culoare la Galerii”.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...