Patru proiecte de la Milcoiu au primit fonduri anul acesta, de la Ministerul Dezvoltării

 Breaking News
Patru proiecte de la Milcoiu au primit fonduri anul acesta, de la Ministerul Dezvoltării
decembrie 03
11:01 2018

 

 

Contractele vizează extinderea rețelei de apă în satul Ciutești-Lunca, modernizarea drumului comunal 27 prin asfaltare, construirea de podețe şi modernizarea prin asfaltare a drumurilor comunale 26 și 28.Primarul Daniel Mușat spune că proiectul de introducere a apei în satul Ciuteşti s-a finalizat,dar ar mai trebui realizată o extindere de reţea în satul Şoricarul, pe o lungime de doi kilometri, o investiţie care costă doar 1,8 miliarde de lei vechi, dar pe care administrația locală nu a putut-o realiza fiindcăvistieria primăriei a fost ciuntităîn urma măsurilor fiscale aplicate bugetelor localede la începutul anului 2018:„Extinderea de reţeaîn satul Ciuteşti nu este un proiect foarte scump. La începutul anului ne propusesem să facem această investiţie cu bani din bugetul local, dar Guvernul, prin formula pe care a aplicat-o la începutul anului ne-a luat din bugetul local 2,6 miliarde de lei, iar la rectificare ni s-au mai înapoiat doar310milioane de lei vechi. Însituaţia aceasta nu am avutnicio posibilitate să facem această investiţie. Trăgeam nădejdeca, prin această rectificaresă ni se aloce măcar banii pe care ni i-au luat,în acest caz exista posibilitatea să demarăm acest acest proiect. Un colac de salvare ar putea fi rectificarea care se aude ca va fi în luna decembrie”,a precizat primarul Daniel Muşat.

 Primarul, nemulțumit de lucrarea începută cu bani guvernamentali

 Al doilea proiectcare s-a derulat anul acesta cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării vizează construirea a şase podeţe pe Valea Comanca, un proiect la care încă se lucrează. Primarul s-a arătat, însă, nemulţumit de modul în care sunt efectuate lucrările defirma care de o lună a abandonat șantierul, fără nicio explicaţie: „Constructorul care a câştigat licitaţia pentru lucrările de construire a celor şase podeţe se pare ca nu este prea serios. A lăsat utilajele şi a plecat. Nu sunt mulţumit delocde felul cum merge treaba cu aceste lucrăride construire a podeţelor.Consider căşi aicisistemul are o mare vină, fiindcă vin constructori carecâştigă lucrările în urma licitaţiilor la preţuri de multe ori imposibil de realizat. Nu este normal. Un astfel de exemplu a fost şifirma Forconcid, care a câştigat licitaţia pentru proiectul de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de doi kilometri,şi de la 19 miliarde, cât făcea proiectull-a câştigat aproape la jumătate. A turnat un strat de asfalt şi pentru restul lucrărilornu au mai avut bani. În prezent suntem în instanţă cu firma Forconcid, dar noi am rămas cu banii daţi. În această situaţie am prelungit contractul la Ministerul Dezvoltării cu încă doi ani pentru că mai avem 5 miliarde lei, dar nu pot să fac nimic până când instanţa nu rezolvă situaţia cu Forconcid, care a încasat banii, dar lucrările sunt făcute de mântuială, iar noi stăm şi ne uităm lung. Este singurul drum pe care îl am cu probleme, restul drumurilor comunale le avemmodernizate. Tot în această perioadă s-a finalizat şi proiectul de asfaltare a drumurilor comunale 28 şi 26, în satele Izbăşeşti şi Ciuteşti,proiect cu bani alocaţi prin PNDL-2. Sunt mulțumit de execuția acestor lucrări”, a subliniat primarul din Milcoiu.

Bani din bugetul local pentru reabilitarea iluminatului public

 Pentru că siguranța publică este pe lista de priorități a primarului, în acest an au început lucrările pentru reabilitarea rețelei de iluminat public în toată comuna. Investiția esterealizată pas cu pas, cum spune primarul,cu bani puțini, din bugetul local, și are ca scop creșterea siguranței localnicilor pe drumurile publice după lăsarea serii. Pentru că la nivelul comunei instalația de iluminat public este veche și nu funcționează la parametri normali, primarul a decis alocarea de bani din bugetul local în limita posibilităţilor pentru repararea și modernizarea iluminatului public și mai ales pentru dotarea cu lămpi cu consum redus: „Iluminatul public este un proiect pe care l-am depus şi la Ministerul Dezvoltării, dar fără finanţare. Investiţia arevaloarea de 4 miliarde de lei. Fiindcăproiectul este extrem de importantl-am început cu bani din bugetul local. Pas cu pas lucrăm la repararea și modernizarea rețelei de iluminat public în toate zonele din comună unde avem probleme. Fiindcă becurile normale au un consum mare de curent, iar cele economice sunt destul de scumpe, facem investiţiaîn funcţie de banii pe care-i avem în buget, cumpărăm câte două sau trei becuri, în limita posibilităţilor. Am încercat să montăm panouri fotovoltaice sau eoliene, dar specialişti ne-au spus că zona nu se pliază condiţiilor impuse pentru astfel de investiţii. Facem această modernizare pentru ca toată activitatea din comună să se desfășoare în ordine și după lăsarea serii”, a declarat primarul.

Căminul cultural, un proiect pierdutprin sertarele Companiei Naționale de Investiții

 Primarul Daniel Muşat spune că la Compania Naţională de Investiţii există un proiect, depus încă de acum zece ani, pentru construirea unui cămin cultural la Milcoiu. Valoarea proiectului era, la data respectivă, de 18 miliarde de lei vechi, având un punctaj destul de mare, fiind printre primele proiecte clasate în vederea finanţării: „Cu toate acestea, eforturile noastre au fost în zadar, pentru că nici astăzi, după atâţia ani, nu avem fonduri pentru a finanţaaceastă construcţie. Nu mă mai interesează lucrarea. Prima documentaţie am depus-o în primul mandat, apoi periodic, atunci când ceream informaţii despre proiect, îmi spuneau că trebuie să actualizez documentaţia. Ultima dată când am fost la Compania Națională de Investiții pentru a actualiza documentaţia am observat că mă costa 80 de milioane de lei vechi. În situaţia aceasta am renunţat. De atâţia ani am cheltuit bani pentru actualizarea documentaţiilor. În tot acest timp am făcut adrese şi memorii la toate instituţiile abilitate, rugându-i să înţeleagă faptul că localitatea Milcoiu nu are un cămin cultural. După atâţia ani de aşteptare am fost nevoit să fac din banii noştri o locaţie, pentru că nu aveam unde să ţinem o serbare cu elevii sau o întâlnire cu cetăţenii. De fiecare dată ne chinuiam prin şcoli, prin clase, urcam copiii la serbări pe băncuţe, pentru că nu avem o scenă. Căminul esteun proiect pentru care s-a muncit, şi pentru care documentaţiile au costat bani. De fiecare dată mi se cere actualizarea documentaţiilor, adică bani aruncaţi. Renunţ, în situaţia aceasta.

Când am întocmit documentaţiile pentru acest proiect, în localitate erau 160 de copii. În prezent mai avem 90 de copii, iar numărul lor este în scădere. Am văzut că şanse prea mari de a construi un cămin cultural prin Compania Naţională de Investiţii nu prea avem. Suntem printre puţinele localităţi din judeţ care nu au un astfel de imobil”, a declarat primarul din Milcoiu, Daniel Muşat.

CLAUDIA SCHIOPU

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?
Probabil, nu de putine ori ai auzit replica: „Imbraca-te mai gros ca o sa racesti!” si cu toate ca ai respectat-o ad literam, tot nu ai reusit sa eviti inevitabilul.

 

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.   ian. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...