Programul „Laptele și cornul” elevilor din judeţul Vâlcea, blocat în licitaţii. Opoziţia acuză Consiliul Judeţean de incompetenţă, nepăsare şi cere demisia preşedintelui CJ

 Breaking News

Programul „Laptele și cornul” elevilor din judeţul Vâlcea, blocat în licitaţii. Opoziţia acuză Consiliul Judeţean de incompetenţă, nepăsare şi cere demisia preşedintelui CJ

Programul „Laptele și cornul” elevilor din judeţul Vâlcea, blocat în licitaţii. Opoziţia acuză Consiliul Judeţean de incompetenţă, nepăsare şi cere demisia preşedintelui CJ
decembrie 05
18:14 2018

Situaţie neplăcută în judeţul Vâlcea. După mai bine de trei luni de la începerea anului şcolar, programul „laptele şi cornul” nu s-a desfăşurat în nicio şcoală din judeţul Vâlcea. Problema a fost semnalată de liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican care acuza conducerea PSD a Consiliului Judeţean ca a „furat” laptele şi cornul elevilor din judeţ şi solicită demisia preşedintelui CJ Vâlcea, responsabil pentru organizarea licitaţiei.

Cristian Buican: „Asta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!”

Preşedintele PNL Vâlcea este de părere că lăcomia şi incompetenţa factorilor responsabili au dus la această situaţie. În acest sens, deputatul Cristian Buican dă ca exemple judeţele conduse de reprezentanţi ai PNL, acolo unde împărţirea licitaţiilor pe zone a condus la bună desfăşurare a acestui program, cu produse judeţene (lapte şi corn) ce ajung proaspete la elevi, aducând beneficii şi economiei judeţului respective: „Preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu ar trebui să plece acasă. Este incompetent şi dovedeşte asta în fiecare zi. Nicio şcoală din judeţul nostru nu a primit până acum lapte şi corn pentru elevi. Acest lucru este de nepermis şi îl acuz public pe domnul Constantin Rădulescu că, din dorinţa de a avea beneficii personale, în urma desfăşurării acestui program, s-a ajuns în această situaţie. De ce în alte judeţe nu sunt probleme cu acest program. Pentru că acolo există viziune, licitaţiile se ţin din timp, sunt împărţite în mai multe loturi, pe zone şi astfel produsele ajung proaspete la elevi, de obicei de la firme locale. În acest fel, toată lumea are de câştigat. La noi la Vâlcea, se preferă un centralism comunistoid, probabil din dorinţa de îmbogăţire a celui ce vremelnic se află în fruntea judeţului. O gândire păguboasă, care probabil îl va duce la pierzanie pe domnul Rădulescu. Asta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Consiliul Judeţean reacţionează: „În luna noiembrie, s-au deschis ofertele privind furnizare de mere, lapte şi produse de panificaţie”

 

În primă fază, Consiliul Judeţean a lăsat în seama primăriilor cumpărarea produselor din pachetele pentru elevi. Numai că primarii nu s-au sinchisit să organizeze licitaţii, sau după caz, nu au vrut să-şi asume achiziţii directe cu firmele locale. Ca urmare a refuzului unităţilor administrative, la sfârşitul lunii august, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedurile de licitaţie pentru programul destinat elevilor în întreg judeţul. Numai că, după trei luni de la începerea anului şcolar, aceste proceduri nu s-au finalizat, iar copiii din judeţul Vâlcea mai au de aşteptat până să-şi primească „cornul şi laptele”. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat că după parcurgerea etapelor prevăzute de legislaţia privind achiziţiile publice, în luna noiembrie s-au deschis ofertele privind furnizare de mere, lapte şi produse de panificaţie:

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Hotărârea Guvernului nr.533 din 12.07.2018 privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în anul şcolar 2018-2019 a reglementat datele necesare elaborării şi fundamentării întocmirii documentaţiei de atribuire şi a documentelor suport, urmând ca acestea să fie folosite de fiecare unitate administrativ teritorială, fie la nivel local, fie la nivel judeţean.

Pentru a stabili unităţile administrativ-teritoriale care doresc să organizeze şi să deruleze procedura achiziţiei produselor, la nivel local, Consiliul Judeţean Vâlcea a consultat toate primăriile, însă niciuna nu a optat pentru a achiziţiona singură aceste produse.

Ţinând cont de opţiunile autorităţilor locale, după perioada de consultare, perioadă care s-a încheiat în data de 20.08.2018, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedura pentru întreaga reţea şcolară şi preşcolară din judeţ, parcurgând fiecare etapă, cu respectarea termenelor minime şi a condiţiilor obligatorii impuse de lege. În mod obiectiv, procedura de achiziţie nu a putut fi definitivată, la această dată, însă ea se află în etapa evaluării ofertelor”, a fost replica preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...