Asfaltarea drumurilor și crearea unor condiții mai bune de trai, prioritățile principale ale primarului din Frânceşti

 Breaking News
Asfaltarea drumurilor și crearea unor condiții mai bune de trai, prioritățile principale ale primarului din Frânceşti
decembrie 18
11:36 2018

Localitatea Frânceşti este cea de-a treia așezare rurală ca număr de locuitori din județul Vâlcea,unde cele nouă sate care formează comuna sunt răsfirate de o parte şi de alta a râurilor Bistriţa si Otăsău, fiind una dintre localităţile judeţului care are o reţea de drumuri de peste 200 de kilometri,însumând 116 drumuri de interes local. Daniel Parschiv spune că, atunci când a preluat funcţia deprimar un procent mic erau drumuri asfaltate, restul fiind pietruite sau de pământ. Visul primarului este să aibă suficienţi bani pentru a asfalta cât mai mult din lungimea lor. Chiar dacă 2018 a fost un an greu pentru toate primăriile, administraţia locală din Frânceşti a reuşit să toarne asfalt pe drumurilecomunele, dar departe de nevoile oamenilor:„Când am preluat funcţia de primarerau asfaltaţi abia 2,6 kilometri din totalul celor 200 de kilometri pe care-i are localitatea. Suntem printrelocalităţilemarijudeţului, cu nouă sate încomponenţăşi cu o reţea de drumuri destul de mare, cât distanţa până la Bucureşti. Pus într-o astfel de situaţie am asfaltat în 2016 două drumuri comunale şi anulacesta trei drumuri, însumând 2,7 kilometri”, a afirmat primarul.

Daniel Parschiv: Pentru viitor ne-am propus să aducemFrânceştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului”

Cu bani din bugetul local a început construirea primăriei, se vor asfalta 7 kilometri de drumuri comunale şi s-a finalizat extinderea reţelei de iluminat public: „A venit iarna,iar noi avem lumină în toată localitatea, s-au montat lampadare economice,cubani economisiţi din bugetul local.Ultimele s-au montat în zona Negreni,Mănăileşti, pe drumul care merge la Mănăstirea Dintr-unLemn, în zona Dezdrobiţi, în punctul „La cimitir”,în zona terenului de fotbal şipe întreaga zonă spre localitate Păuşeşti Otăsău. Lucrările de construire a sediuluinou al primăriei auajuns până la montarea acoperişului. Proiectul se vadesfăşura pe o perioadă de trei ani. Consider că o mai bună gestionare abanului public duce la executarea mai multor lucrări. Pentru viitor ne-ampropus să aducem Frânceştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului.Problema dureroasă este cea a finanţării, dacă am accesa mai uşor fondurile europene lucrurile ar merge pe făgaşul normal în vederea dezvoltării tuturorlocalităţilor. Pe lângă apă, canalizare şi toate drumurile asfaltate ne-ampropus ca, peste drum de primărie, să amenajăm întreaga zonă,fiindcă vrem să-i dăm o nouă imagine centrului.Aici va fi amenajată o parcare, se vor construi ziduri de sprijin şi apoi o tribună pentru baza sportivă”, a mai precizat primarul din Frânceşti, Daniel Parschiv.

Claudia Şchiopu �x]��Y�_V�{}<��t����-KV���V�4�������ֿ�g�͏>+~q1Z��}�ϘJ_P

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.   ian. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...