Copiii din Guşoeni aşteptă cu nerăbdare daruri de la Moş Crăciun – Impact real

Copiii din Guşoeni aşteptă cu nerăbdare daruri de la Moş Crăciun

 Breaking News

Copiii din Guşoeni aşteptă cu nerăbdare daruri de la Moş Crăciun

Copiii din Guşoeni aşteptă cu nerăbdare daruri de la Moş Crăciun
decembrie 18
11:24 2018

Copiii dinGușoeni voraveaocazia de a se întâlni cu Moş Crăciun şi de a primi o mulţime de cadouri, la scena de lângă bradul împodobit, unde vor prezentaun program artistic din care nu lipsesc cântece, poezii şi colinde.Administraţia locală, la fel ca în ceilalţi ani, a pregătit dejacadourilepe care să le ofere cu acest prilej:„Este o tradiţie de la care nu ne abatem. Şi anul acesta am vorbit cu Moş Crăciun, încât pentru copiii cuminţi a pregătit cadouri care să-i bucure. Avem cadouri pentru toată lumea”, a spus primarul.Nicolae Concioiu a profitat de ocazie pentru a le transmitecetăţenilor „un sfârşit de an fericit, liniştit, alături de cei dragi, cu bucurii şi realizări.

Educaţia, o prioritate la Guşoeni

Primarul Nicolae Concioiu acordă o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ din comună, astfel încât,de fiecare dată,anul şcolar să se desfăşoare fără probleme.

Cu fonduri atrase de la Ministerul Dezvoltării, în localitate se lucrează la construirea unei grădiniţe cu două grupe şi cu program prelungit, dar şi la modernizarea şcolii: „Educaţia este foarte importantă şi, în această direcţie, suntem dispuşi să acordăm facilităţi. Ştiu că îmbătrânirea satelor şi migraţia tinerilor este drama satelor româneşti, dar vreau să lupt, să creăm condiţii ca la oraş în şcolile din Guşoeni, cu speranţa că va veni vremea când satele vor fi aşa cum au fost cândva, cu uliţele pline de copii. În acest sens am atras fonduri şi pentru programul „Şcoală după şcoală”, un proiect atractiv pentru copiii din Guşoeni. Tot pentru copiii noştri s-au atras proiecte şi cu sprijinul companiei Petrom. Prin astfel de alocări de fonduri s-au derulat proiectele „Învaţă să spui nu viciilor”şi„Învaţă să foloseşti calculatorul”, în urma căroras-au organizat concursuri cu premii şi excursii. Singura mea supărare este că numărul copiilor scade, dar vom lupta să readucem satul la locul de odinioară”,spune primarul.

Guşoeni, o localitate mică, dar cu o istorie mare

În 1941 şcolile din Guşoeni aveau 550 de copii, erau pe atunci patru şcoli primare şi o şcoală gimnazială. În satul Episcopiaa fost ridicată prima şcoală din Guşoeni,unde veneau copiii de la peste două dealuri, să înveţe. La vremea aceea, edificiul de învăţământ avea mare importanţă. Mai târziu, în satele din Guşoeni învăţau la acea dată peste 150 de copii, la fiecare şcoală. Comuna era renumită, în anii trecuţi, pentru fructele şi pădurile sale, pentru vinul cu aromă de tămâioasă făcut de oameni harnici şi gospodari, pentru cele mai bune şcoli unde predau dascăli de renumepe care i-a avut judeţul, dar şi pentru că aici rezistă timpului unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de închinare clădite din lemn de stejar din întreaga Oltenie. Biserica de lemn de la Guşoianca are o istorie veche, fiind datată din 1550, cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului:„Localitatea Guşoeni este un loc ascuns printre dealuri, binecuvântat de Dumnezeu, este locul unde spun de fiecare dată că este casa mea. Voi aparţine acestui plai atâta timp cât mă voi bucura de fiecare obicei păstrat, de fiecare eveniment, de fiecare poveste, pentru că aici soarele este cel mai aproape de pământ”, spune primarul Nicolae Concioiu.Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.   ian. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...