La Nicolae Bălcescuse va amenaja un iaz decorativ, populat cu şalău şi crap

 Breaking News

La Nicolae Bălcescuse va amenaja un iaz decorativ, populat cu şalău şi crap

La Nicolae Bălcescuse va amenaja un iaz decorativ, populat cu şalău şi crap
decembrie 18
10:50 2018

În prezent, la Nicolae Bălcescu s-au finalizat lucrărilede modernizarea căminului cultural. Primarul spune că nua făcut inaugurarea investiţiei, fiindcă în zona respectivă vor continualucrările deamenajare a întregului spaţiu cu bani traşi din fonduri europene. Astfel, în zona respectivă se va amenajaîntreg parcul, pe o suprafaţă de 80 de ari.Proiectul prevede amenajarea aleilorpietonale pe olungime de 790 de metri, amenajarea spaţiului verde pe o suprafaţă de 4680 de metri, undese vor construi foişoare, locuri de joacăpe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi dotate cu balansoare, figurine, căţărătoare cu plasă, leagăne, trasee pentru arcuri, căluţi, măsuţe de şah pentru copii, aparate de fitness,mobilier stradal, băncuţe, lampadare, o mică scenă,pergole şi un iaz decorativ pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, populat cu şalău şicrap. Întreaga zonă va fi împrejmuită cu un gard decorativ de 170 de metri: „Noi sperăm ca, în maxim o lună, să semnăm contractul de finanţare. Valoarea proiectului este de 7,7 miliarde de lei. Pe lângă acest proiect de amenajare a parcului avem în plan şi amenajarea centrului civic, începând de la intrarea în localitate, chiar de la statuie, peîntreaga zonă spremuzeu şi până la baza sportivă. Este un proiect pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării, este aprobat, dar fără finanţare. În intersecţia drumurilor vom construi un sens giratoriu unde se va monta o statuie. Sperăm să ne ajute Dumnezeu, iar proiectele noastre să fie finanţate.Cu fonduri europene mai avem un proiect de reabilitare a căminului cultural, prinAFIR, în satul Valea Viei, pentru care s-a semnat contractul de finanţare”, mai afirmă primarul.

Constantin Oprea: Afaltarea drumului Şerbăneasa – Măzăraru,  un proiect pentru care am tras ani de zile.

Prin O.G. 577, în localitate s-au asfaltat7,4 kilometri în punctul Şerbăneasa – Măzăraru – Gâltofani, drum care face legătura cu localitatea Budeşti. Drumul pornește din DJ 678A, intersectează DJ 678D şi ajunge până la limita cu comuna Budeşti. Acum lucrarea este finalizată, dar administrația locală are și acum probleme din cauza acestui proiect. „ A fost un proiect pentru care am tras mai mulți ani, fiindcă nu ni s-au alocat fondurile conform lucrărilor executate de constructor, fiind ulterior daţi în judecată de acesta. Într-un final, firma constructoare Strabag ne-a înţeles, acceptând să plătim valoarea lucrărilor fără penalităţi, însă Curtea de Conturi nu a acceptat situaţia şi ne-a imputat banii pe care i-am împrumutat de la bănci, fapt pentru care şi astăzi tragem. Strabag, fiind o firmă puternică, a realizat întregul proiect, iar statul nu a alocat banii la timp, pentru asta am fost eu găsit vinovat. Tot la capitolul infrastructură, după finalizarea acestui proiectam atras fonduri pentru asfaltare, pe o lungime de 3 kilometri, în satul Corbi. În mandatul al treilea am mai reuşit asfaltarea pe o lungime de 3,3 kilometri în satul Mângureni,şi încă 1,8 kilometri în satul Pleşoi, în total 16 kilometri,dintre cei peste 200 de kilometri pe care îi are localitatea”, a declarat primarul.

Lucrările câştigate sub 90% din valoarea estimată nu pot fi realizate

Din totalul proiectelor depuse La Ministerul Dezvoltării, doardouăau fost finanţate: extinderea reţelei de apă și canalizare, construirea unei punţi pietonale în satul Dosul Râului, în punctul „La Rădoieşti”, podul care a fost construit de armată în 2014, în urma inundaţiilor, şipatru podeţe în satul Gâltofani, peste Valea Gâltofanilor. Proiectulconstruirii punţilor pietonale este în faza de licitaţie, proiect pentru care,din păcate,nu s-a prezentat nimeni: „În situaţia aceasta vom defalca pe loturi proiectul,separând construirea podului de lucrările celor patru podeţe. Sunt lucrări, în fiecare localitate sunt şantiere, dar nu mai sunt constructori, fiindcă nu se mai angajează nimeni la astfel de firme, din cauza salariilor mici. Dacă nu se va modifica legislaţia,va fi o problemă. O altă problemă este şi câştigarealucrărilorîn urma licitaţiilor sub 50% din preţul iniţial. Niciodată nu am fost de acord, darnu avem voie să ne abatem de la lege. Din punctul meu de vedere, lucrărilecâştigate sub 90% din valoarea estimată nu pot fi realizate. Prin PNDL-2 avem de realizat rețeaua de apă pe o lungime de14 kilometri şi 12 kilometri de canalizare, lucrări care în procent de 90% sunt realizate”, amai precizat primarul.

Începerefacerea drumul judeţean 678 D şiconsolidarea malurilor pârâului Topologu

În prezent, la Nicolae Bălcescu se realizeazălucrările de consolidare a malurilorpârâului Topologu, lucrări care vor continua cu refacerea drumului judeţean 678 D pe întreaga zonă, acolo unde malul a fost distrus de apele Topologului. „Consiliului Judeţeanşi ABA Olt au depus proiect şi au reuşit să fie finanţatelucrările care prevăd apărările de maluri ale pârâului Topologu.Pentru decolmatarea pârâului se lucrează în trei puncte strategice,unde au fost afectate malurile:în punctul Dosul Râului „La Vicu”, la staţia de pompare a apei şi „La Bunescu” . Se construiesc apărări de maluri, gabioane, protejarea malurilor, sunt lucrări avansate.Mai mult, s-au obţinut bani și pentru refacerea drumului judeţean 678D, drum care a fost spulberat de ape în anul 2014. Aici, lucrările vor începedupă cese finalizează consolidarea malurilor. Pârâul Topolog este extrem de periculos, traversează localitatea pe o lungime de 17 kilometri şi, de fiecare dată, în urma ploilor mai puternice a făcut ravagii. În 2014, Topologul a spulberat podul. Atunci, în satul Dosul Râului, 150 de persoane au rămas izolate, noroc cu armata, care ne-a sărit în ajutor”, a precizat primarul.

Drumuri județene reabilitate de Consiliul Județean Localitatea Nicolae Bălcescu este străbătută de două drumuri judeţene, drumuri care, în cel mai scurt timp, vor deveni adevărate drumuri europene, spune primarul:„Colaborarea primăriei cuConsiliului Judeţeaneste una foarte bună. Ca dovadă, drumul care pornește din drumul judeţean678A şi se intersectează cu drumul Şerbăneasa – Măzăraru- Gâltofani este asfaltat,au mai rămas aproximativ600 de metri de asfaltat. Am înţeles de la conducerea Consiliului Judeţean că,din motive tehnice care ţin de documentaţiileproiectuluis-a opritasfaltarea, dar se va relua. În prezent, acest drum, DJ 678A, esteasfaltat pe o lungime de 6 kilometri. Era un drum care era un drumde pământ, unde nu se putea sta în curte din cauza prafului care se ridica până la cer, era imposibil să laşi geamurile deschise sau să ţii rufele pe sârmă, iar când ploua se mergea în cizme de cauciuc”, afirmă primarul

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...