Investiţii şi proiecte, la Stoileşti

Despre reţeaua de apă, primarul declară că localitatea este prinsă în master planul judeţului în vederea construirii a trei puţuri de mare adâncime, a unui bazin de captare, a trei staţii de clorinare, unei staţii de pompare şi pentru extinderea reţelei pe o lungime de un kilometru, exact ceea ce trebuia ca sistemul de apă din localitate să funcţioneze în parametri normali.

În localitate nu există reţea de canalizare, şi nici pe viitor administraţia locală nu are în plan înfiinţarea sistemului din cauzareliefului destul de dificil, cu case împrăştiate, cu zone mai puţin accesibile,cu distanţe de peste 10 kilometri de parcurs între diferite cătune, aspect care generează o mai dificilă gestionare a comunei.În situaţia aceasta canalizarea nu poate să funcţioneze: „Pentru comunitate, lipsa sistemului de canalizare nu reprezintă un impediment.Multe familii sunt îmbătrânite și nu toate gospodăriile au băi în casă.Cu toate acestea localitatea este într-o continuă modernizare. Sistemul de apă existent nu este predat în vederea administrării la Apavil, acest lucru se va întâmpla după finalizarea investiţiilor care vor demara prin master planul judeţului. În prezent sistemul este administrat de primărie, prin serviciul intern, iar preţul unui metru cub de apă este de 2,5 lei”, a precizat primarulFlorin Ionescu.

Cu un buget sărac şi cu o rectificare nu prea mare, la Stoileştis-au făcut destul de multe investiţii: „Am strâns cureaua şi, în toţi aceşti ani, aşa am reuşit să mişcăm lucrurile în comună. S-a construit un dispensar modern, am ridicat un pod, s-a betonat un drum pe o lungime de 630 de metri, în satul Malu am construit un alt pod, un alt drum protejat cu gabioane, avem multe proiecte realizate din bugetul local. Economisim de peste tot şi, în fiecare an, ne rămânși bani şi pentru mici investiţii. Referitor la rectificare, o parte din sumă a mers la salarizare, iar trei miliarde s-au dus spre partea de cofinanţare a proiectului de achiziţie a unui buldoexcavator”, a mai declarat primarul din Stoileşti, Florin Ionescu.

Claudia Şchiopu �wE

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *