După 6 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului de la Călimăneşti a fost finalizat

 Breaking News

După 6 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului de la Călimăneşti a fost finalizat

După 6 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului de la Călimăneşti a fost finalizat
decembrie 28
18:39 2018

Astăzi, 28 decembrie 2018, a fost semnată recepţia la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata”, în valoare totală de 22.208.824,55 lei (inclusiv TVA). Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu care a dat şi un termen estimativ când turiştii se vor putea bucura de cel mai mare complex de agrement construit în staţiunea turistică: februarie 2018. Semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor la cele două componente ale investiţiei, respectiv, Parcul acvatic cu centru de relaxare şi Parcul de agrement și sport Jiblea, permite Consiliului Judeţean Vâlcea să demareze procedurile de autorizare în vederea funcţionării acestora, chiar din primele zile ale anului 2019. 
„Sunt foarte bucuros că am reuşit să finalizăm, în acest an, aşa cum ne-am propus, o investiţie foarte importantă pentru staţiunea Călimănești și, implicit, pentru judeţul Vâlcea, care va contribui la dezvoltarea zonei. Acum, după semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor, mai avem câţiva paşi până la momentul în care primii turişti se vor putea bucura de facilităţile de agrement create aici.
Am înfiinţat, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, Serviciul public de operare a investiției, la care s-au făcut deja primele angajări de personal, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie îndeplinite cerinţele legale de includere a investiţiei în patrimoniul judeţului şi de obţinere a autorizaţiilor de funcţionare impuse de lege, pentru acest domeniu de activitate.
Facem tot ce ţine de noi ca aceste demersuri să fie finalizate cât mai repede, astfel încât, turiştii să se poată bucura de toate dotările celor două parcuri de agrement, care pot fi folosite tot timpul anului.
Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investiţii”. – Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Istoria unui proiect controversat, început cu bani europeni şi finalizat din buzunarul vâlcenilor

În perioada în care la conducerea Consiliului Judeţean se afla regretatul Ion Cîlea, iar la Primăria Călimăneşti colegul de partid, Ilie Amuzan a luat naştere ideea înfiinţării unui parc de agrement numit „Mirajul Oltului”. Proiectul avea să devină cea mai importantă investiţie turistică din judeţ, realizată cu fonduri europene. Astfel, în decembrie 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 8 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Timpul a trecut, iar lucrările realizate de firma constructoare, Protectchim nu au fost tocmai mulţumitoare. Au urmat acte adiţionale în vederea prelungirii contractului de execuţie, ameninţări de reziliere a contractului cu firma respectivă, totul în ideea realizării unei investiţii calitative şi benefice pentru întregul judeţ. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, în special de faptul că piscinele construite în cadrul proiectului au fost gândite cu apă dulce (şi nu cu apă termală), primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu şi-a luat mâna de pe acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directă subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care şi-a asumat nu numai alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat. Pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei, perioada de rambursare a sumei respective fiind de până la 20 de ani. Un proiect controversat, cu bune şi rele, dar pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu reuşeşte să-l finalizeze, la mai bine de 6 ani de la demararea investiţiei.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...