Deputatul Vasile Cocoș, printre iniţiatorii Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii

 Breaking News

Deputatul Vasile Cocoș, printre iniţiatorii Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii

Deputatul Vasile Cocoș, printre iniţiatorii Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii
ianuarie 12
19:19 2019

Parlamentarul vâlcean Vasile Cocoș se numără printre cei 18 iniţiatori ai Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii nr.82/1991 şi a Ordonanţei Guvernului nr.65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi. În prezent, proiectul de lege a trecut de Senat şi a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor. Cel mai probabil, după reluarea activităţii parlamentare, această lege va fi modificată. Potrivit spuselor deputatului Vasile Cocoș, expert contabil și membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, printre propunerile acestui document se află şi o nouă cerinţă pentru contabilul-şef ori directorul economic, persoana care ocupă o funcţie de conducere a departamentului de contabilitate: „Iniţiativa legislativă susţine că angajatul care conduce departamentul de contabilitate al firmei trebuie să aibă contract cu normă întreagă. În prezent, Legea contabilităţii nu prevede ce tip de contract ar trebui să aibă directorul economic sau contabilul-şef al companiei”, spune deputatul Vasile Cocoș.

“Contabilitatea se organizează, conduce şi se ţine, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă încheiat contract individual de muncă cu normă întreagă potrivit legii şi să deţină studii universitare, în ştiinţe economice şi o calificare profesională obţinută conform prevederilor legale în aceste domenii.”, se arătă în proiect.

De asemenea, în document mai sunt precizate următoarele: “Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă şi ţinută pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice ori juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.”

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...