Deputatul Vasile Cocoș, printre iniţiatorii Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii

 Breaking News
Deputatul Vasile Cocoș, printre iniţiatorii Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii
ianuarie 12
19:19 2019

Parlamentarul vâlcean Vasile Cocoș se numără printre cei 18 iniţiatori ai Proiectului de lege pentru modificarea Legii Contabilităţii nr.82/1991 şi a Ordonanţei Guvernului nr.65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi. În prezent, proiectul de lege a trecut de Senat şi a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor. Cel mai probabil, după reluarea activităţii parlamentare, această lege va fi modificată. Potrivit spuselor deputatului Vasile Cocoș, expert contabil și membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, printre propunerile acestui document se află şi o nouă cerinţă pentru contabilul-şef ori directorul economic, persoana care ocupă o funcţie de conducere a departamentului de contabilitate: „Iniţiativa legislativă susţine că angajatul care conduce departamentul de contabilitate al firmei trebuie să aibă contract cu normă întreagă. În prezent, Legea contabilităţii nu prevede ce tip de contract ar trebui să aibă directorul economic sau contabilul-şef al companiei”, spune deputatul Vasile Cocoș.

“Contabilitatea se organizează, conduce şi se ţine, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă încheiat contract individual de muncă cu normă întreagă potrivit legii şi să deţină studii universitare, în ştiinţe economice şi o calificare profesională obţinută conform prevederilor legale în aceste domenii.”, se arătă în proiect.

De asemenea, în document mai sunt precizate următoarele: “Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă şi ţinută pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice ori juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.”

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?
Probabil, nu de putine ori ai auzit replica: „Imbraca-te mai gros ca o sa racesti!” si cu toate ca ai respectat-o ad literam, tot nu ai reusit sa eviti inevitabilul.

 

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...