Medicii de la Spitalul Judeţean Vâlcea nu renunţă la vechile metehne. Pacienţii internaţi plătesc pentru investigaţii sau medicamente. Conducerea CAS Vâlcea reacţionează

 Breaking News
Medicii de la Spitalul Judeţean Vâlcea nu renunţă la vechile metehne. Pacienţii internaţi plătesc pentru investigaţii sau medicamente. Conducerea CAS Vâlcea reacţionează
ianuarie 12
17:55 2019

Majorarea salariilor din sistemul sanitar pare să nu-i mulţumească îndeajuns pe medicii de la Spitalul Judeţean Vâlcea. Potrivit ultimelor informaţii apărute în spaţiul public, pacienţii continua să-şi cumpere singuri medicamente pe perioada spitalizării şi sunt trimişi să efectueze investigaţii paraclinice  (CT, RMN sau alte tipuri de investigaţii) contra-cost, în unităţi de specialitate private. Nici instituirea, de către managerul Dan Ponoran, încă din anul 2015, a unui Consiliu de etică la nivelul spitalului, tocmai pentru eradicarea „spăgii” şi pentru îmbunătăţirea relaţiei cu pacientul, nu i-a speriat pe medici sau asistente care au acelaşi comportament care lasă de dorit. Anul trecut, chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a tras un semnal de alarmă în privinţa comportamentului deloc prietenos al personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean şi a făcut un apel către medicii respectivi în vederea revizuirii atitudinii faţă de pacient.

Alin Voiculeţ: „Spitalele sunt obligate să suporte,  din suma contractată cu CAS Vâlcea, toate cheltuielile cu investigaţiile paraclinice pentru asiguraţii internaţi”

Zilele trecute, conducerea CAS Vâlcea a reacționat. Prin vocea preşedintelui CAS Vâlcea, Alin Voiculeţ, a lansat un nou avertisment pentru managerii spitalelor din județ.  Voiculeţ a ţinut să reamintească faptul că, potrivit contractului cadru încheiat cu unităţile spitaliceşti, investigațiile medicale sunt gratuite pentru pacienții internați: „Urmare a informaţiilor primite în ultima perioadă de timp de la asiguraţi de către instituţia noastră,  cu privire la faptul că pacienţi internaţi în spitalele din Vâlcea sunt trimişi şi nevoiţi să efectueze investigaţii paraclinice  (CT, RMN sau alte tipuri de investigaţii) contra cost, în unităţi ambulatorii de specialitate, altele decât cele ale spitalului respectiv,  venim în sprijinul asiguraţilor cu următoarele precizări.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a contractului cadru pentru anii 2018-2019, spitalele sunt obligate să suporte din suma contractată cu CAS Vâlcea,  pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru investigaţiile paraclinice  (CT,  RMN sau alte tipuri de investigaţii),  efectuate în alte unităţi spitaliceşti sau în unităţi ambulatorii de specialitate,  în situaţia în care spitalul respectiv nu deţine dotarea necesară sau aparatura existentă în dotarea acestuia nu este funcţională, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, pe baza relaţiilor contractuale stabilite între unităţile sanitare respective. În cazul în care, asiguraţilor din judeţul Vâlcea nu li se respectă de către spitalele aflate în relaţie contractuală cu instituţia noastră drepturile prezentate în comunicat,  respectiv sunt trimişi pe perioada internării de către unitatea spitalicească unde se află internaţi să li se efectueze contra-cost investigaţii paraclinice (CT, RMN, alte tipuri de investigaţii)  în alte unităţi ambulatorii de specialitate,  rugăm asiguraţii să ne semnaleze aceste situaţii pe adresa de mailcasvl@rdslink.ro sau casvl@casvl.ro, la fax 0250/737949 sau la sediul instituţiei” – precizează președintele CAS Vâlcea, Alin Voiculeț.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...