Preşcolarii din Păuşeşti-Otăsău vor învăţa, de astăzi, în „casă” nouă

 Breaking News

Preşcolarii din Păuşeşti-Otăsău vor învăţa, de astăzi, în „casă” nouă

Preşcolarii din Păuşeşti-Otăsău vor învăţa, de astăzi, în „casă” nouă
ianuarie 14
14:51 2019
  • Grădiniţa din satul Barcanele a fost inaugurată, după un amplu proces de modernizare

Luni, 14 ianuarie, întreaga comunitate din comuna Păuşeşti-Otăsău s-a adunat în satul Barcanele să participe la tăierea panglicii inaugurale în urma modernizării Grădiniţei. Autoritățile locale și conducerea școlii i-au avut alături pe inspectorul şcolar general ISJ Vâlcea, Andra Bică, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, alături de cadrele didactice, dar și de micuţii care vor învăţa în clădirea nou amenajată. După aproape 100 de ani de la construire, clădirea în care funcţionează grădiniţa a avut parte de o reabilitare capitală, printr-un proiect finanţat cu fonduri guvernamentale. În cadrul evenimentului, cei prezenţi au avut ocazia să viziteze sălile de clasă ale unităţii de învăţământ.

Cătălin Avan: „Felicit Guvernul României care începând cu anul 2017, a acordat prioritate zero investițiilor din învățământ”

În cadrul evenimentului, primarul Cătălin Avan le-a mulţumit tuturor cadrelor didactice pentru implicare în procesul educaţional şi invitaţilor „de calibru” pentru participare la acest eveniment important pentru comunitate: „Ne-a dat Dumnezeu șansa, bucuria și mai ales satisfacția sufletească să reuşim reabilitarea Grădiniței din satul Barcanele. Clădire model Spiru Haret, construită în anul 1926, în care generații întregi de fii/fiice din această frumoasă localitate au fost şlefuite pentru viața, de superbii dascăli ai învățământului păuşeştean – Stegărus, Enăchescu, Folescu, Florica, Avan, Sobolu… Mulțumesc frumos d-lui Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea și doamnei Andra Bică, inspector școlar general al județului Vâlcea pentru susținere și participare! Eu laud foarte puțin politicienii romani, dar felicit din suflet Guvernul României care începând cu anul 2017, a acordat prioritate zero investițiilor din învățământ!”, a spus primarul Cătălin Avan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a răspuns invitaţiei primarului comunei Păuşeşti, Cătălin Avan la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Grădiniţei, investiţie în valoare de aproximativ 6,4 miliarde lei vechi, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

„Particip cu multă bucurie la acest eveniment, deosebit de important pentru comunitatea locală, care de astăzi beneficiază de o grădiniţă modernă, dotată cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea activităţii de educare a preşcolarilor din satul Barcanele şi mă bucur că această clădire, edificată în anul 1952 şi reabilitată ultima oară în anul 1976, a primit o nouă înfăţişare prin investiţia pe care o inaugurăm şi a cărei finanţare a fost asigurată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Este o dovadă a preocupării noastre pentru asigurarea condiţiilor optime formării şi educării tinerei generaţii, dar şi pentru dezvoltarea comunităţilor locale. De altfel, prin PNDL II, pentru Comuna Păuşeşti Otăsău, au fost alocate fonduri guvernamentale şi pentru Şcoala Gimnazială Păuşeşti-Otăsău, de peste 4,7 miliarde lei vechi, dar şi pentru Drumul Comunal 126 Păuşeşti – Băile Govora, ale cărui lucrări de reabilitare se ridică la peste 10 miliarde lei vechi. Evident că, pentru obţinerea acestor fonduri, trebuie felicitat şi domnul primar Cătălin Avan, care s-a preocupat ca documentaţiile proiectelor să îndeplinească toate cerinţele legale, astfel încât astăzi să ne putem bucura de această investiţie”. Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...