Şcoala, prioritatea primarului din Tetoiu

 Breaking News

Şcoala, prioritatea primarului din Tetoiu

Şcoala, prioritatea primarului din Tetoiu
ianuarie 18
07:24 2019

Lucian Antonie, primarul comunei Tetoiu, a iniţiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru a acorda copiilor premii şi excursii. Hotărârea a intrat în vigoare de la începutul anului 2016, iar proiectul urmăreşte prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare. Primarul a spus că iniţiativa de a recompensa copiii a decurs bine doar în primii ani ai mandatului, fiindcă în 2018 consilierii locali nu au mai fost de acord cu alocarea sumei propusă de primar, aprobând prin vot înjumătăţirea stimulentelor financiare şi a excursiilor propuse pentru acei copii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiade: „Nu am putut anul acesta să le ofer copiilor premii aşa cum i-am obişnuit. Eu m-am ocupat de copiii acestei localităţi, în sensul că am alocat fonduri pentru a-i premia, la sfârşitul anului şcolar: pentru locul I, suma de 150 de lei, locul II – 120 de lei, locul III -100 de lei, 80 de lei pentru cei care s-au calificat la olimpiade şi 70 de lei pentru menţiuni. Anul acesta domnii consilieri au aprobat aceste sume la jumătate, şi nu ştiu care a fost motivul. Acest lucru l-am făcut fiindcă am observat că, an de an, copiii fiind motivaţi, calitatea învăţământului începuse să crească. Tot în anii trecuţi, fără să mai ţin cont de copiii premianţi, am organizat şi excursii cu autocarul în judeţul nostru, în judeţele Gorj şi Sibiu. Aceste excursii au fost susţinute în totalitate de primărie. Şi în anul 2018 am avut bani prevăzuţi pentru patru autocare, să meargă 200 de copii în excursie, dar consilierii nu au fost de acord, aprobând doar două autocare, aşa că în excursie au mers abia 80 de copii. De fiecare dată în excursie copiii aveau şi o masă gratuită la preţul de „meniul zilei”, dar, din nu ştiu ce motiv, consilierii au tăiat întreaga suma alocată pentru această masă. Eu am înţeles că domnii consilieri vor să se răzbune pe primar, dar întreaga răutate se răsfrânge către copii, care nu au nici o vină”, afirmă primarul. 

Lucian Antonie: „Nu am susţinere în Consiliul Local, iar consilierii pun umărul la regresul comunei”

La Tetoiu s-au atras fonduri prin Ministerul Dezvoltării în vederea 

anvelopării şi racordării şcolilor la reţeaua de apă curentă şi canalizare, pentru construirea grupurilor sanitare interioare şi modernizarea clădirilor unde învaţă copiii, în aşa fel încât şi elevii din Tetoiu să se poată bucura de şcoli cu dotări corespunzătoare: „Sunt dascăl de meserie şi sunt conştient de rolul educaţiei în comunitatea mea. Aceste proiecte de modernizare a şcolilor înseamnă condiţii normale de desfăşurare a activităţilor şcolare pe care orice unitate de învăţământ ar trebui să le ofere. Sunt foarte supărat pe Consiliul Local, majoritatea sunt „Gică-contra”. Nu am susţinere în Consiliul Loca, iar ei pun umărul la regresul comunei. De partea mea am doar trei consilieri din unsprezece, opt sunt contra mea. Ba nu vor să voteze una, ba nu vor să voteze alta, aveam patru consilieri liberali, dar unul dintre ei a trecut de partea cealaltă, chiar dacă este din acelaşi partid cu mine. Am făcut o şedinţă să-l dau afară pe respectivul, dar în final am considerat că este mai bine să lăsat loc de bună ziua, dar nu a meritat, pentru că a doua zi domnul consilier a uitat binele făcut,” a mai declarat primarul din Tetoiu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...