Instituţiile publice din Guşoeni vor fi alimentate cu energie verde furnizată de panouri fotovoltaice

 Breaking News

Instituţiile publice din Guşoeni vor fi alimentate cu energie verde furnizată de panouri fotovoltaice

Instituţiile publice din Guşoeni vor fi alimentate cu energie verde furnizată de panouri fotovoltaice
ianuarie 20
13:29 2019

Anul acesta, administraţia locală din Guşoeni are noi planuri, în sensul de a implementa proiectele pe care le-a pregătit anii trecuţi şi proiectele pe care le va pregăti anul acesta. Primarul spune că abia aşteaptă să le vadă puse în operă, iar comunitatea să se poată bucura de funcţionarea acestor investiţii:

„Aş începe cu finalizarea probelor tehnologice la centrala fotovoltaică. Lucrarea a fost finalizată în luna decembrie şi va trece printr-o perioadă de probe tehnologice. Este o investiţie pe care abia aştept să o văd cum funcţionează şi dacă va fi aportul cel scontat de noi pentru a diminua costurile cu energia electrică”, a subliniat Nicolae Concioiu. Primarul spune că termenul de finalizare al proiectul s-a prelungit, deoarece au apărut anul trecut modificări legislative, astfel încât numai anumite firme, autorizate de Agenţia Reglementării Energiei puteau demarat astfel de proiecte: „Noi nu am ştiut aceste aspecte la demararea investiţiilor, pentru că nu aveam de unde să le ştim. O să încheiem şi un contract de mentenanţă pe întreaga perioadă de funcţionare cu această firmă agreata de Agenţia Reglementării Energiei. Lucrurile sunt aşezate în nişte acte normative apărute anul trecut de care noi nu am avut cunoştinţă la momentul declanşării investiţiei, respectiv în anul 2017. Prin urmare, ne punem în legalitate şi aşteptăm să vedem rezultatele. De altfel, nu avem nici un dubiu că nu o să fie bine, pentru că totul este aşa cum s-a stabilit în proiect”, a declarat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Iluminat public cu leduri economice

Anul acesta, legat tot de partea de energie, administraţia locală are în plan înfiinţarea iluminatului public cu leduri economice. Iniţial, proiectul a fost promovat şi printr-un sistem de finanţare numit „Ţara lui Andrei”, la care participă Compania OMV Petrom cu importante fonduri, dar care nu a fost selectat pentru finanţare: „În cadrul programului finanţat de Compania OMV Petrom au fost selectate doar proiectele în domeniul educaţional. A rămas discuţia deschisă cu colaboratorii noştri de la Compania OMV Petrom şi, chiar în această perioadă vom avea o vizită din partea dânşilor în localitate şi sperăm să fim sprijiniţi, aşa cum suntem de fiecare dată, şi pentru acest obiectiv cu o sponsorizare din partea dânşilor. În cest fel, obiectivul de investiţie va fi pus în funcţiune anul acesta, să vom avea şi noi iluminat acoperitor integral, în toată localitatea. În toate satele există iluminat, dar nu la fiecare stâlp de curent, nu la parametrii actuali şi nu peste tot. Legat de energie, aici vrem să ajungem anul acesta, pentru a avea o economie cât mai mare la bugetul local”, a precizat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...