Investiţii de 300.000 de euro, la Costeşti

 Breaking News
Investiţii de 300.000 de euro, la Costeşti
ianuarie 20
13:34 2019

Bilanţul celor şase ani de mandat este mulţumitor, pentru primarul comunei Costeşti. S-au asfaltat 8 kilometri de drumuri comunale, la care se mai adăugă alţi 4 kilometri în această perioadă. S-a modernizat iluminatul public cu becuri economice în toată localitatea cu bani alocaţi din bugetul local, şi au fost făcuţi paşi importanţi pentru alimentarea cu apă a localităţii. Au fost reabilitaţi 12 kilometri de conductă, s-a construit un bazin şi s-au făcut extinderi de sistem în toate cătunele: „Sunt mulţumit de activitatea noastră. În primul rând, toate instituţiile publice ale localităţii au fost reabilitate: căminele culturale, primăria, dispensarul veterinar, dispensarul uman, şcoala. Aşa arată bilanţul celor şase ani de mandat. Ne-am lăsat amprenta pe fiecare sector. Prin GAL am achiziţionat un utilaj de stins incendii, un buldoexcavator, s-a realizat renovarea primăriei şi a fost amenajat un spaţiu de agrement. S-au atras în localitate aproximativ 300 de mii euro şi, tot prin acest GAL, ne-am propus să mai achiziţionăm un alt utilaj, adică un tractor”, afirmă primarul Toma Perştereanu.

Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pentru perioada următoare

Toma Peştereanu mai spune că doar prin intermediul GAL Horezu este posibil să fie atrase fonduri europene în localitate. „Este un grup de acţiune locală care a funcţionat foarte bine, în total a reuşind sa atragem fonduri în valoare de peste 230 de mii de euro pentru Costeşti. Proiectul meu de suflet este construirea bazei sportive, un adevărat complex de agrement sportiv, cu tot ce înseamnă teren de fotbal, bazin de înot, terenuri de tenis, volei şi handbal. Ne dorim să transformăm acest spaţiu într-un loc în care să se dezvolte sportul de masă, unde orice tânăr să se poată recrea, practicând sportul dorit. Prioritară pentru mine este construirea unui complex sportiv la Costeşti”, a declarat primarul Toma Peştereanu. Administraţia locală a încercat să acceseze fonduri europene printr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pe care a înfiinţat-o împreună cu localităţile Bărbăteşti şi Pietrari, dar nu s-a putut plia condiţiilor impuse în programele europene: „Cu toate acestea nu vom renunţa, vom încerca să depunem un proiect pentru amenajarea unei baze sportive, în special a unui teren de fotbal în zona Stog. Mai avem puţin pentru finalizarea planului urbanistic general. Pentru acest terenul de sport am depus deja proiectul la Compania Naţională de Investiţii şi, dacă nu se va finaliza în acest fel, îl vom demara cu bani alocaţi din bugetul local. Acesta este principalul obiectiv, baza sportivă, să ne întoarcem cu echipa acasă. Deja am nivelat terenul pentru a putea ţine meciurile de fotbal cu juniorii. În zona respectivă avem 9000 de metri de teren, iar pe viitor ne-am propus să dezvoltăm o zonă de agrement, în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...