Comuna Budeşti îşi deleagă serviciul de salubrizare

 Breaking News

Comuna Budeşti îşi deleagă serviciul de salubrizare

Comuna Budeşti îşi deleagă serviciul de salubrizare
ianuarie 24
09:14 2019

Pentru gestionarea serviciului public de salubrizare al comunei Budeşti, administraţia locală va scoate din buzunar o sumă considerabilă, estimată la peste 18,9  milioane de lei noi pentru o perioadă de 5 ani. Operatorul care va câştiga contractul urmează să deservească 2557 de gospodării particulare şi 85 de agenţi economici. În prezent, în comuna Budeşti nu există încheiat un contract de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare prin concesiune, acesta fiind încetat ca urmare a expirării duratei iniţiale pentru care a fost încheiat. Serviciul este important şi datorită faptului că localitatea limitrofă Râmnicului are o activitate industrială importantă, fiind reprezentată prin câteva unităţi economice care prelucrează în general resursele existente în teritoriu şi angajează abia 10% din populaţia activă a comunei.

Se estimează că pentru fiecare persoană fizică se va plăti o sumă către operatorul economic care va colecta deşeurile de 12,00 lei/luna, fără T.V.A, şi 20 mc/luna (maximum 143 lei/mc) pentru persoanele juridice. Se estimează că vor fi generate cantităţi de deşeuri de 65 mc lunar – deşeuri menajere de la agenţii economici; deşeuri stradale inclusiv a celor rezultate în urma salubrizării depozitelor de deşeuri necontrolate – 50 mc lunar. Redevenţa minimă acceptată este de 5.000 de lei anual, plătibilă în 4 tranşe trimestriale egale. Cantitatea medie anuală  produsă de deşeuri menajere este în prezent de 1600 de tone.

Vor fi colectate separat deşeurile reziduale, cele biodegradabile şi cele reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă), inclusiv deşeuri de ambalaje, precum şi deşeurile periculoase din deşeurile menajere sau deşeurile voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi operatori economici, iar colectarea se va face o dată pe săptămână, pentru majoritatea deşeurilor, cu excepţia celor reciclabile uscate. În prezent, în comuna Budeşti se realizează colectare selectivă a deşeurilor, precolectarea deşeurilor solide şi a celor asimilabile acestora se realizează în pubele la gospodării individuale, astfel: la gospodării individuale în europubele de capacitate de 240 litri, la blocuri în pubelă de 120l sau 240l/ apartament. Pentru colectarea deşeurilor selective sunt amplasate 19 puncte de colectare selectivă a deşeurilor dotate cu câte 4 eurocontainere de capacitate de 1.1 mc pentru colectarea deşeurilor selective  de plastic, hârtie, sticlă şi metale. Transportul deşeurilor menajere se face de către operator la staţia de transfer cu care operatorul are încheiat contract.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...