Constantin Oprea: „Opiniile cetăţenilor contează” – Impact real

Constantin Oprea: „Opiniile cetăţenilor contează”

 Breaking News

Constantin Oprea: „Opiniile cetăţenilor contează”

Constantin Oprea: „Opiniile cetăţenilor contează”
ianuarie 24
08:55 2019

Constantin Oprea, primarul comunei Nicolae Bălcescu şi-a dorit întotdeauna să aducă localitatea pe care o conduce la nivelul de confort care să îi facă pe oameni să rămână în zonă. Aflat la al patrulea mandat, spune că, în toţi aceşti ani, a învăţat să facă cel mai bine administraţie, politica, în schimb nu prea l-a tentat: „De când mă ştiu, mă ştiu muncind. Pentru mine administraţia este legea de la care nu ai voie să te abaţi, şi pe care am învăţat să o fac în toţi aceşti ani. Poţi fi o viaţă primar, important este ce rămâne în spatele acestor ani. Eu numesc comuna o gospodărie mai mare a primarului, cu multe probleme, pe care primarul trebuie să le rezolve. Într-o localitate este nevoie de apă, de canalizare, de drumuri asfaltate şi de şcoli moderne. Cu bune şi cu rele am ajuns să fiu primarul acestei localităţi, aflat la al patrulea mandat. Când vine vorba despre viaţa de primar mă gândesc la relaţia mea cu oamenii, pe care îi cunosc foarte bine, le ştiu nevoile şi supărările, iar pentru mine opiniile cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite contează”, spune Constantin Oprea.

Introducerea reţelei de apă a fost un pas important pentru comunitate

14 ani în fruntea administraţiei locale nu au fost uşori, pentru Primăria Nicolae Bălcescu. Cu toate acestea, Constantin Oprea a tras linie şi a contabilizat realizările din toţi aceşti ani. Introducerea reţelei de apă şi canalizare, drumurile comunale şi şcolile au fost proiectele prioritare ale primarului Constantin Oprea. „Primul mandat, anii aceia au fost cei mai grei, prin schimbarea locului de muncă şi prin faptul că în localitate nu era o palmă de asfalt, şcolile stăteau să cadă, iar de apă şi canalizare nici nu se vorbea, erau un vis. Primăria era o ruină, ploua prin acoperiş, în fiecare încăpere era mucegaiul până la tavan, sub duşumele mişunau şobolanii, iar la etaj crescuseră salcâmi. Anii au trecut cu grele şi bune, iar astăzi sunt mândru, fiindcă pot să las ceva în urmă, chiar dacă mai sunt voci care mă critică. Primul proiect pentru care am atras fonduri a fost introducerea reţelei de apă”, îşi aminteşte primarul din Nicolae Bălcescu. În toţi aceşti ani, Constantin Oprea a înţeles că legătura permanentă cu omul este cheia reuşitei, şi ştie că un om venit cu treabă la primărie nu trebuie lăsat să aştepte. Îşi frânge a neputinţă mâinile, atunci când asistă la depopularea satului, dar înţelege dreptul la mişcare şi şansa la mai bine a tinerilor: „Sunt de acord cu un trai mai bun, dar mă doare sufletul când văd că tinerii aleg să plece din ţară. Îmi doresc să se întoarcă aici şi, împreună cu ei, cu ideile lor, să facem schimbări şi să ne fie bine şi în ţara noastră. Sper ca acest Guvern social-democrat să continue proiectele propuse”, afirmă primarul Constantin Oprea.

Utilităţile, prioritare pentru conducerea comunei

Aflat la al patrulea mandat, fiind ales de fiecare dată cu un procent important din voturile cetăţenilor, Constantin Oprea spune că primul proiect pe care l-a accesat a fost introducerea reţelei de apă, fiindcă oamenii de aici cărau apa cu găleţile, de la distanţe destul de mari. „Localitatea este extrem de întinsă, avem peste 200 de kilometri de drumuri comunale şi 18 sate. Când am preluat mandatul nu era o lopată de asfalt pe drumuri, în şcoli activităţile educaţionale erau neconforme cu nevoia de formare a copiilor, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta. Primul meu proiect ca primar al acestei localităţi a fost înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 25 de kilometri. Proiectul era depus la SAPARD, pe Măsura 2.1., cu fonduri europene de fosta conducere, şi prevedea înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă, dar nu avea finanţare. La începutul mandatului 2004 proiectele pe SAPARD începuseră să se epuizeze. În anul 2005 a fost o calamitate, o ploaie puternică, o rupere de nori, şi mi-a dat dreptul să refacem studiul de fezabilitate pentru proiectul de alimentare cu apă. Astfel am reuşit să redepun proiectul”, a declarat primarul din Nicolae Bălcescu. Aşa s-au atras primii bani europeni în localitatea Nicolae Bălcescu. Din păcate, acest proiect nu a cuprins întreaga localitate în ceea ce priveşte reţeaua de apă. Dintre cele 18 sate, câte are localitatea, primarul a încercat să cuprind în primul rând centrul satelor respective, acolo unde se aflau şcolile, dispensarul, primăria, acolo unde cetăţenii în mod sigur se racordau, fiindcă racordarea era una dintre condiţiile impuse în programul de finanţare europeană, altfel administraţia locală risca să returneze banii europeni. 

Asfaltarea drumurilor comunale, prioritatea administraţiei locale 

Şi-a modernizat satul, a făcut o şcoală nouă din temelii, a construit un cămin de bătrâni, a introdus apă şi canalizare pe tronsoanele principale ale celor 18 sate şi a reuşit să asfalteze pe o lungime de 16 kilometri drumurile comunale, acestea sunt principalele realizări ale primului gospodar de la Nicolae Bălcescu. 

Localitatea are acum o infrastructură rutieră care se întinde pe o lungime destul de mare şi care, însumată, depăşeşte 200 de kilometri. Primarul spune că, în decursul celor patru mandate, a reuşit să atragă fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale într-un procent destul de mic, raportat la numărul de kilometri pe care-i are localitatea. Astfel, în portofoliul celor 15 proiecte pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării la următoarea alocare de fonduri are proiecte pentru amenajarea drumurilor comunale prin asfaltare: un proiect cuprinde asfaltarea drumurilor comunale pe o lungimea de 16 kilometri, iar celălalt proiecte de asfaltare a 6 kilometri; „Aceste proiecte sunt extrem de importante pentru comunitate. Pe lângă aceste două proiecte de asfaltare se află un alt proiect, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Apa şi canalizarea au fost proiecte depuse prin master planul judeţului, care au fost respinse, fiindcă satele respective nu au aglomeraţia impusă în programele europene. Poate reuşesc prin fondurile guvernamentale finanţarea acestor proiecte. Amenajarea centrului civic şi amenajarea unei biblioteci comunale sunt celelalte proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării, dar asfaltarea drumurilor este proiectul prioritar al comunităţii. Oamenii s-au săturat, nu mai vor praf şi noroaie pe drumurile comunale”, a declarat primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...