În locul Spitalului de la Bălceşti se va deschide o secţie de fizioterapie, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea

 Breaking News
În locul Spitalului de la Bălceşti se va deschide o secţie de fizioterapie, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea
ianuarie 24
19:55 2019

Constantin Aleca: „Ne mulţumim şi cu această secţie. Noi ne dorim activitate şi pe timp de noapte”

Comisia de specialitate înfiinţată la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a analizat posibilitatea redeschiderii unui centru medical la Bălceşti, în locul spitalului orăşenesc, închis în 2011. Delegaţia formată din reprezentanţi DSP, în frunte cu directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran şi alte persoane de specialitate au ajuns la concluzia că la Bălceşti să se poată deschide o secţie de fizioterapie. Anunţul a fost făcut chiar de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran:

„Comisia şi-a încheiat activitatea şi s-a stabilit ca la nivelul oraşului Bălceşti să se redeschidă o secţie de recuperare medicină fizică şi balneoterapie. Totodată am făcut o adresă către DSP ca să transmită primăriei Bălceşti ce condiţii trebuie să îndeplinească acel spaţiu. Primăria Bălceşti s-a angajat să ne aducă spaţiul la nivelul la care să putem desfăşura activitate medicală acolo. Spaţiul este în regulă, nu mai necesita mari investiţii, însă astăzi nu se poate desfăşura activitate medicală acolo. Imediat ce spaţiul se va preta, vom demara modificare statului de funcţii pentru crearea de posturi şi primul lucru pe care îl vom face va fi să scoatem la concurs posturile de medici”, a spus directorul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran.

Luni, 28 ianuarie, se vor stabili ultimele detalii pentru că secţia să poată funcţiona

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Consiliului Judeţean Vâlcea, marţi, 22 ianuarie 2019, comisia specială, constituită la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea şi coordonată de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran, s-a întrunit, cu scopul de a stabili paşii care trebuie urmaţi pentru realizarea acestui obiectiv.

„Având în vedere că Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a comunicat concluziile cu privire la cerinţele şi condiţiile legale care trebuie întrunite pentru înfiinţarea acestei secţii, informaţii comunicate atât primăriei Bălceşti, cât şi coordonatorului comisiei, în cadrul acestei întâlniri s-a decis parcurgerea următoarelor etape: convocarea pentru luni, 28 ianuarie 2019, a comisiei tehnice mixte, în vederea stabilirii ultimelor detalii şi a măsurilor ce trebuie luate; armonizarea cadrului legal la nivel instituţional; stabilirea organigramei şi a statului ce funcţii pentru secţia exterioară; evaluarea efortului bugetar; întocmirea graficului, pe zile, pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite”, se mai transmite în comunicatul de presă.

Primăria Bălceşti îşi asumă costurile de modernizare a centrului medical

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca salută decizia luată de directorul Dan Ponoran şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu şi spune că deschiderea unei unităţi spitaliceşti este absolut necesară pentru cei 55.000 de locuitori din Bălceşti şi cele 15 localităţi arondate. Alesul PNL mai spune că administraţia locală va prioritiza investiţiile, astfel încât modernizarea secţiei să fie prioritatea zero, la început de an: „Am primit şi noi adresa de la DSP prin care trebuie să facem câteva modernizări pentru că secţia respectivă să poată funcţiona. Cred că este vorba de 1.5 miliarde lei vechi, bani pe care cu siguranţă îi vom aloca din bugetul local şi vom face acele modernizări. Ne mulţumim şi cu o secţie de fizioterapie deocamdată, din discuţiile purtate cu directorul Dan Ponoran şi cu reprezentanţii comisiei respective, noi ne dorim să avem activitate şi pe timp de noapte, să fie cineva de garăa care să asigure primul ajutor unui pacient, în caz de nevoie”, ne-a declarat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?
Probabil, nu de putine ori ai auzit replica: „Imbraca-te mai gros ca o sa racesti!” si cu toate ca ai respectat-o ad literam, tot nu ai reusit sa eviti inevitabilul.

 

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...