În locul Spitalului de la Bălceşti se va deschide o secţie de fizioterapie, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea

 Breaking News
  • No posts were found

În locul Spitalului de la Bălceşti se va deschide o secţie de fizioterapie, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea

În locul Spitalului de la Bălceşti se va deschide o secţie de fizioterapie, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea
ianuarie 24
19:55 2019

Constantin Aleca: „Ne mulţumim şi cu această secţie. Noi ne dorim activitate şi pe timp de noapte”

Comisia de specialitate înfiinţată la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a analizat posibilitatea redeschiderii unui centru medical la Bălceşti, în locul spitalului orăşenesc, închis în 2011. Delegaţia formată din reprezentanţi DSP, în frunte cu directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran şi alte persoane de specialitate au ajuns la concluzia că la Bălceşti să se poată deschide o secţie de fizioterapie. Anunţul a fost făcut chiar de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran:

„Comisia şi-a încheiat activitatea şi s-a stabilit ca la nivelul oraşului Bălceşti să se redeschidă o secţie de recuperare medicină fizică şi balneoterapie. Totodată am făcut o adresă către DSP ca să transmită primăriei Bălceşti ce condiţii trebuie să îndeplinească acel spaţiu. Primăria Bălceşti s-a angajat să ne aducă spaţiul la nivelul la care să putem desfăşura activitate medicală acolo. Spaţiul este în regulă, nu mai necesita mari investiţii, însă astăzi nu se poate desfăşura activitate medicală acolo. Imediat ce spaţiul se va preta, vom demara modificare statului de funcţii pentru crearea de posturi şi primul lucru pe care îl vom face va fi să scoatem la concurs posturile de medici”, a spus directorul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran.

Luni, 28 ianuarie, se vor stabili ultimele detalii pentru că secţia să poată funcţiona

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Consiliului Judeţean Vâlcea, marţi, 22 ianuarie 2019, comisia specială, constituită la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea şi coordonată de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran, s-a întrunit, cu scopul de a stabili paşii care trebuie urmaţi pentru realizarea acestui obiectiv.

„Având în vedere că Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a comunicat concluziile cu privire la cerinţele şi condiţiile legale care trebuie întrunite pentru înfiinţarea acestei secţii, informaţii comunicate atât primăriei Bălceşti, cât şi coordonatorului comisiei, în cadrul acestei întâlniri s-a decis parcurgerea următoarelor etape: convocarea pentru luni, 28 ianuarie 2019, a comisiei tehnice mixte, în vederea stabilirii ultimelor detalii şi a măsurilor ce trebuie luate; armonizarea cadrului legal la nivel instituţional; stabilirea organigramei şi a statului ce funcţii pentru secţia exterioară; evaluarea efortului bugetar; întocmirea graficului, pe zile, pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite”, se mai transmite în comunicatul de presă.

Primăria Bălceşti îşi asumă costurile de modernizare a centrului medical

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca salută decizia luată de directorul Dan Ponoran şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu şi spune că deschiderea unei unităţi spitaliceşti este absolut necesară pentru cei 55.000 de locuitori din Bălceşti şi cele 15 localităţi arondate. Alesul PNL mai spune că administraţia locală va prioritiza investiţiile, astfel încât modernizarea secţiei să fie prioritatea zero, la început de an: „Am primit şi noi adresa de la DSP prin care trebuie să facem câteva modernizări pentru că secţia respectivă să poată funcţiona. Cred că este vorba de 1.5 miliarde lei vechi, bani pe care cu siguranţă îi vom aloca din bugetul local şi vom face acele modernizări. Ne mulţumim şi cu o secţie de fizioterapie deocamdată, din discuţiile purtate cu directorul Dan Ponoran şi cu reprezentanţii comisiei respective, noi ne dorim să avem activitate şi pe timp de noapte, să fie cineva de garăa care să asigure primul ajutor unui pacient, în caz de nevoie”, ne-a declarat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...