La Malaia, Căminul cultural este un proiect eligibil, dar fără finanţare

 Breaking News
La Malaia,  Căminul cultural este un proiect eligibil, dar fără finanţare
ianuarie 27
16:13 2019

Primarul Gabriel Ţolea rămâne optimist în ceea ce priveşte modernizarea căminul cultural din localitate, chiar dacă răspunsul de la AFIR a căzut ca un trăsnet. Al doilea sub linia de finanţare, proiectul va mai putea avea o şansă doar dacă la licitaţiile care vor avea loc, sumele alocate nu vor fi adjudecate la maxim: „Acest proiect consider că trebuia să prindă finanţare. Sunt supărat, fiindcă proiectul de modernizare a căminului cultural a fost anulat, după ce a fost depus la AFIR şi am fost verificaţi de AFIR Craiova, apoi de cei de la Bucureşti. Am fost ulterior informaţi că proiectul este eligibil, dar fără finanţare. Eu, personal, nu am înţeles cum vine asta, dar am sperat. Supărarea a fost şi mai mare atunci când am văzut că proiectul a fost al doilea sub linia de finanţare. Sunt optimist din fire. Dacă ar mai exista o speranţă ar fi ca, din licitaţiile care vor avea loc, banii care ar rămâne să fie repartizaţi pentru următoarele proiecte. Atunci poate aş avea noroc. Consider că sunt anumite lucruri în neconcordanţă”, a declarat primarul Gabriel Ţolea.

Condiţiile impuse în programele europene scot proiectele de la finanţare

În general, proiectele europene intră la finanţare şi primesc punctajul cel mai mare în funcţie de numărul de locuitori pe care îi are localitatea respectivă. Este una dintre condiţiile impuse în Ghidurile de finanţare: „Mălaia este o comună care are 2000 de locuitori, dar cu o suprafaţă foarte mare. Cu toate acestea, nimeni nu ia în calcul cazul comunelor de munte, fiindcă nu este simplu să te ocupi de o localitate cu o suprafaţă de 40 de mii de hectare. Chiar dacă sunt puţini locuitori, gospodăriile sunt răspândite, este greu de ajuns la ele, din cauza aceasta sunt probleme la reţeaua de canalizare şi de apă. De asemenea, un obiectiv foarte important al administraţiei a fost acel amenajament pastoral. Fără acest amenajament pastoral, banii de la APIA nu vor mai putea fi încasaţi de proprietarii de terenuri agricole. Să ne gândim şi la faptul că Mălaia are 8500 de hectare de păşuni şi pajişti. Este un lucru care, dacă nu s-ar întâmpla, nu ştiu cine ar putea să răspundă”, a afirmat primarul din Mălaia.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...