La Frânceşti, Proiect de canalizare pentru întreaga localitate, în masterplanul judeţului – Impact real

La Frânceşti, Proiect de canalizare pentru întreaga localitate, în masterplanul judeţului

 Breaking News

La Frânceşti, Proiect de canalizare pentru întreaga localitate, în masterplanul judeţului

La Frânceşti,  Proiect de canalizare pentru întreaga localitate, în masterplanul judeţului
ianuarie 28
07:51 2019

La Frânceşti s-au executat ultimele lucrările de alimentare cu apă în şapte sate. Primarul spune că, în zona respectivă nu s-a introdus reţeaua de canalizare, fiindcă localitate este prinsă în master planul judeţului:„S-au finalizat lucrările de alimentare cu apă. Introducerea reţelei de canalizare în zona respectivă nu depinde de noi. Proiectul este prins în master planul judeţului cu înfiinţarea reţelei de canalizare pentru întreaga localitate şi extinderea reţelei de apă în satele Mănăileşti şi Genuneni, cu mici extinderi în celelalte şapte sate: Băluţoaia, Surupatele, Moşteni Dezdrobiţi, Coşa, Frânceşti şi Viişoara. Am înţeles că anul acesta se va scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia, iar în 2020 vor începe lucrările. Din proiectul de apă iniţial am mai continuat cu lucrările, în primul rând în zonele unde am pus asfalt şi în zonele în care nu au fost prinse fiindcă nu era normal”, a subliniat primarul din Frânceşti, Daniel Parschiv.

Proiecte din bugetul local

Cu bani din bugetul local vor continua lucrările de construire a primăriei şi de asfaltare a drumurilor comunale, prinse în proiect încă de anul trecut: „În prezent avem lumină în toată localitatea, iar proiectul de modernizare a iluminatului public cu lampadare economice s-a realizat cu bani din bugetul local. Ultimele s-au montat în zona Negreni, Mănăileşti, pe drumul care merge la Mănăstirea Dintr-un Lemn. Vom continua anul acesta cu lucrările de construire a primăriei, proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani şi de asfaltare a drumurilor comunale propuse. Consider că o mai bună gestionare a banului public duce la executarea mai multor lucrări. Pentru viitor ne-am propus să aducem Frânceştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului. Problema dureroasă este cea a finanţării. Dacă am avea acces mai uşor şi la fondurile europene, lucrurile ar merge pe făgaşul normalităţii în vederea dezvoltării tuturor localităţilor. Pe lângă apă, canalizare şi toate drumurile asfaltate ne-am propus ca, peste drum de primărie să amenajăm întreaga zonă, pentru că vrem să dăm o nouă imagine centrului. Va fi amenajată o parcare, se vor construi ziduri de sprijin, apoi o tribună pentru baza sportivă”, a creionat primarul din Frânceşti, Daniel Parschiv.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...