EDITORIAL: Cum rămâne tot greul furăciunilor Guvernului pe spinarea cetăţeanului

 Breaking News

EDITORIAL: Cum rămâne tot greul furăciunilor Guvernului pe spinarea cetăţeanului

februarie 04
07:06 2019

Nu ştiu cum se face, dar şmecherii care ne conduc reuşesc să rămână mereu cu capul deasupra, în râul de fecale pe care îl aruncă peste toată ţara. Anul acesta, după cum ne aşteptam, s-au gândit să scoată bugetul general din haznaua în care se afla aruncând greul pe spinarea administraţiilor locale. Cu alte cuvinte, fiecare cetăţean, bogat sau sărac, vorba aceea, după putere şi buzunar, va contribui cu bănişorii proprii la susţinerea salariilor nesimţite, investiţiilor cu parandărăt şi a tuturor celorlalte furăciuni care au fost puse la cale în aceşti ultimi ani, pentru spolierea bugetului.

Cum asistenţa socială nu le aduce dragilor noştri guvernanţi nici un folos personal, au hotărât să o arunce şi pe aceasta tot pe spinarea primăriilor, pentru ca, în cazul în care nu vor fi bani şi pentru amărâţi, primarii să fie cei linşaţi de comunitate, şi nu şmecherii de la Bucureşti. Pentru a susţine cheltuielile din ce în ce mai mari, administraţiile locale nu vor avea altă soluţie decât să majoreze taxele şi impozitele puse pe venitul tuturor românilor, povară care va fi suportată cu cea mai mare greutate tocmai de votanţii PSD. Cel mai greu se descurcă să suporte aceste cheltuieli tocmai acei bătrâni amărâţi, votanţi PSD, care trăiesc în cine ştie ce sat uitat de lume cu gândul la copiii plecaţi în străinătate, şi care nu vor şti pe unde să scoată cămaşa în această situaţie, dat fiind că unii dintre ei nici măcar nu au o pensie decentă, ci, poate, un venit prăpădit de fost agricultor CAP.

Vă întrebaţi, poate, ce este în mintea guvernanţilor care iau astfel de măsuri, şi „ce îi mână în luptă”, pentru a concepe asemenea strategii? Este foarte simplu: este o şmecherie la fel de ieftină ca şi mult-lăudata grijă faţă de salariaţi, care a dus la majorarea cu forţa a salariului minim pe economie, fără susţinere în productivitate şi economia reală. De fapt, adevăratul scop al întregii acţiuni este de a se încasa cât mai mulţi bani la stat, de pe urma muncii fiecărui salariat. Iată că, de data aceasta, guvernanţii nu se mai mulţumesc cu taxa pe salariu, tot un fel de parandărăt, dar unul consfinţit de lege, ci vor, pur şi simplu, să dea românilor doar iluzia majorării veniturilor, pentru că, în realitate, o mare parte din aceşti bani se întorc tot la stat, prin încasarea de taxe şi impozite mai mari. Este modelul tipic de şmecherie cu iz electoral menită să atragă voturi, dar să nu aducă şi bunăstarea cetăţeanului român, ci doar dependenţa şi mai mare de stat a acestuia. În loc să încurajeze munca şi valoarea, astfel de măsuri nu fac decât să mărească şi mai mult falia dintre stat şi privat, fără a se reflecta într-o economie cu adevărat valoroasă.

Unde se va opri România din această cădere economică vizibilă nu ştiu, dar sper ca cineva să înfigă totuşi pioletul în stâncă înainte de a ajunge în situaţia Venezuelei. Şi Dragnea al nostru este tot un fel de Maduro, puţin mai spălat, doar că el, la vremea când România va ajunge pe buza prăpastiei va fi de mult timp plecat pe plajele din Brazilia, nu va aştepta să îşi asume şi consecinţele faptelor sale.    
Mihai ROMAN

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...