Bretelele şi Arenele Traian ar putea fi gata înainte de 2020

 Breaking News

Bretelele şi Arenele Traian ar putea fi gata înainte de 2020

Bretelele şi Arenele Traian ar putea fi gata înainte de 2020
februarie 15
18:34 2019
  • Pentru cele două proiecte municipalitatea scoate din buzunar aproape 9 milioane de euro

Două dintre proiectele pe care municipalitatea şi le-a propus să le finalizeze la jumătatea anului 2020 s-ar putea termina mai repede. Este vorba de bretelele care fac legătura cu Pasajul Tudor Vladimirescu din Râmnicu-vâlcea, proiect la care firma constructoare Ralunic a avansat cu proiectul, lucrările fiind în plină execuţie chiar şi în luna februarie, când vremea, în mod normal, nu prea permite mari execuţii. Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, susține că, în acest ritm, este posibil ca întreaga lucrare să fie finalizată până în toamna acestui an, deși termenul de execuție prevăzut în contract este până în 2020: „Firma care realizează bretelele s-a organizat exemplar și a profitat și de vremea bună. Dacă își păstrează ritmul, ar fi extraordinar să termine lucrarea în toamna acestui an, iar apoi să mai rămână doar mici retușuri”, a declarat primarul Gutău. În cadrul proiectului sunt prevăzute, prelungirea bulevardului Tineretului de la strada Libertăţii până la pasajul Tudor Vladimirescu pe sectorul cuprins între str. Libertăţii şi începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu cu o arteră de circulaţie pe 4 benzi, încadrată de trotuare şi cu separator median de sens prevăzut cu spaţiu verde. Pe lângă acestea, mai sunt prevăzute şi crearea arterelor de legătură.

Arenele Traian

Arenele Traian, în plin proces de execuţie

Totodată, se lucrează la foc continuu şi la proiectul de modernizare al Arenelor Traian din Râmnicu Vâlcea. Primarul Mircia Gutău este optimist și crede că lucrările vor putea fi finalizate în vara acestui an.  După mai bine de 20 de ani, Arenele Traian au intrat într-un amplu proces de modernizare. Proiectul se va realiza cu bani din bugetul primăriei municipiului, mai exact din împrumutul pe care administraţia locală l-a contractat în urmă cu puţin timp. Investiţia, care se se ridică la 127 miliarde lei vechi a fost demarata în urmă cu şase luni şi are termen de finalizare anul 2019. Investiția care urmează a se realiza la Arenele Traian are trei componente principale: construcția unei clădiri multifuncționale. Noul obiectiv va avea regimul de înălțime D+P+2E și funcțiuni ce deservesc activităților sportive/evenimentelor culturale ce se desfășoară în aer liber, adică vestiare, dușuri, grupuri sanitare pentru sportivi/artiști. De asemenea, la parterul, etajul 1 și etajul 2 se vor amenaja spații de birouri pentru Direcția Finanțe, Departamentul Cultură și Departamentul Sport, inclusiv dotările necesare utilizării spațiilor respective. A doua componentă consta în reabilitarea gradenelor prin repararea elementelor din beton deteriorate și montarea de scaune din policarbonat. Iar cea de-a treia componenta presupune reabilitarea și reamenajarea spațiilor verzi, a spațiilor pentru activități sportive, a aleilor pietonale și carosabile. De asemenea, în complex va exista şi o Ceainărie cu terasă, iar în partea de sud a centrului comunitar, se propune a se realiza două terenuri de tenis de câmp,  alei pietonale şi parcări. Totodată, municipalitatea a făcut demersuri pentru preluarea în administrare a Sălii Sporturilor, clădire aflată în imediata apropiere a Arenelor Traian, pe care intenţionează să o modernizeze, creând astfel un o zonă de agreement atractivă atât pentru râmniceni, cât şi pentru turişti. Pentru construcţia bretelelor, modernizarea Arenelor Traian şi demararea altor investiţii de anvergură, primăria Râmnicului s-a împrumutat în vara acestui an 25 milioane lei. Numai pentru bretele, primăria trebuie să plătească aproximativ 29 milioane de lei.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...