De Dragobete, Vâlcea Iubeşte Româneşte! Vezi ce evenimente se organizează în județ, pe 24 februarie

 Breaking News

De Dragobete, Vâlcea Iubeşte Româneşte! Vezi ce evenimente se organizează în județ, pe 24 februarie

De Dragobete, Vâlcea Iubeşte Româneşte! Vezi ce evenimente se organizează în județ, pe 24 februarie
februarie 15
10:26 2019

Sub genericul „Vâlcea iubeşte româneşte!”, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin instituţiile judeţene de cultură, organizează, în perioada 20-24 februarie a.c., o serie de evenimente dedicate unuia dintre cele mai frumoase obiceiuri ale poporului român, sărbătorit, an de an, la 24 februarie – Dragobetele.
Seria evenimentelor începe miercuri, 20 februarie, cu un spectacol de muzică şi poezie, organizat de Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte Râmnicu Vâlcea, eveniment ce se va defăşura, cu începere de la ora 14.00, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene.
Vineri, 22 februarie, Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu”, organizează, la sediul instituţiei, în intervalul orar 10.00 -17.00, „Târgul de Dragobete”, în al cărui program sunt cuprinse: o expoziţie de port popular, care are ca elemente centrale costumele populare de mire şi mireasă; realizarea de fotografii în cadrul unei amenajări sub formă de inimă şi căsătorii simbolice, pentru o zi.
Sâmbătă, 23 februarie, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann, vâlcenii sunt invitaţi să vizioneze piesa „Neriun Park” de Joseph Maria Miro, iar duminică, 24 februarie, cu începere de la ora 19, în Sala Mare a celeiaşi instituţii de cultură sunt aşteptaţi la „Pianul cu poeme”, un spectacol de muzică şi poezie, care le are ca protagoniste pe Daniela Nane şi Ioana Maria Lupaşcu.

„Îmi face o deosebită plăcere să îi anunţ pe vâlceni că, săptămâna care vine, când noi, românii, sărbătorim Dragobetele, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin instituţiile sale de cultură, organizează o serie de evenimente ce se vor desfăşura sub genericul „Vâlcea iubeşte româneşte!”. Prin acest demers al nostru vrem nu numai să marcăm evenimentul, ci şi să păstrăm şi să promovăm tradiţia populară, să-i învăţăm pe tineri, care au împrumutat deja tadiţii ale altor popoare, să preţuiască sărbătorile româneşti, moştenite din generaţie în generaţie. Ei trebuie să afle că Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, care nu trebuie înlocuit, ci păstrat, peste timp, pentru generaţiile următoare. Ziua de 24 februarie sau Dragobetele, percepută ca fiind începutul primăverii, era considerată de stămoşii noştri drept ziua când natura se trezeşte la viaţă, păsările îşi caută perechea pentru a-şi face cuiburi, iar omul, impulsionat să participe şi el la bucuria renaşterii naturii, îşi exteriorizează sentimentele faţă de persoana iubită.
Aşadar, dragi vâlceni, indiferent de vârsta pe care o aveţi, vă invit să iubiţi româneşte şi să participaţi la evenimentele pe care noi le-am organizat special pentru dumneavoastră, în săptămâna dragostei româneşti”. Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...